Petak, 25. lipnja 2021.

Mišel Jakšić podržava Željka Kolara u utrci za predsjednika SDP-a: Ima snagu za promjene u stranci i Hrvatskoj

Iako se nagađalo da će se za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima kandidirati i Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik i novopečeni saborski zastupnik, to se ipak neće dogoditi

Preporučujemo

Iako se nagađalo da će se za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima kandidirati i Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik i novopečeni saborski zastupnik, to se ipak neće dogoditi.

Jakšić je odlučio dati podršku u utrci za predsjednika Željku Kolaru, krapinsko-zagorskom županu.

“Željko Kolar, kao niti ja, nismo ljudi podjele, ne pripadamo nikakvim klanovima. Povezuje nas želja za okupljanjem. Želimo graditi povjerenje, raspravljati o zajedničkim politikama za modernu i uspješnu stranku lijevog centra kakva treba našoj zemlji, kao prepreka za nazadovanje i povratak Hrvatske u neka daleka vremena. Veže nas želja za gradnjom novih mostova, a ne zidova. Povezuje nas snažna volja za promjenama kakve trebaju i našoj stranci kako bi postala moderna stranka, ali i našoj zemlji da postane moderna i uspješna europska država koja će prestati biti na dnu svih ljestvica u usporedbi s drugim članicama EU”, kazao je Jakšić.

Dodao je kako obojica vjeruju u svoje građanke i građane.

“Slažemo se da imamo sjajne predispozicije, ali i loše vodstvo koje nije imalo snage niti političke mudrosti da pokrene zemlju u promjene kojima ćemo i kao država i kao društvo trčati brže, biti uspješniji i konkurentniji. A za takvu se zemlju, modernu i uspješnu, vrijedi boriti. Upravo zato sam podržao Željka Kolara, prepoznajući u njemu snagu koja će najprije pokrenuti promjene u SDP-u, a onda i u Hrvatskoj”, zaključio je Jakšić.

Podsjetimo, kandidati za predsjednika SDP-a su i saborski zastupnik iz Pule Peđa Grbin i načelnica Omišlja u Primorsko-goranskoj županiji Mirela Ahmetović. Član pulskog Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan također je najavio kandidaturu.

Kolara podržava i Mladen Kešer, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a i načelnik Općine Kalnik.

Željko Kolar
Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan // Foto: Facebook Mišel Jakšić

Najnovije objave