Subota, 23. listopada 2021.

FOTO Mišel Jakšić (SDP) ide po novi mandat gradonačelnika Koprivnice, Ksenija Ostriž kandidatkinja je za zamjenicu

Njihov slogan je srce puno Koprivnice

Preporučujemo

U Galeriji Mijo Kovačić aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) predstavio je u srijedu svoju kandidaturu za novi mandat na čelu Koprivnice.

Na lokalnim izborima kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika bit će Ksenija Ostriž, aktualna dogradonačelnica.

Njihov slogan je srce puno Koprivnice.

– Očekujem pobjedu i u Koprivnici i u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje je kanidat SDP-a Mladen Kešer. U Koprivnici očekujem pobjedu već u prvom krugu – istaknuo je Jakšić.

Nabrojao je cijeli niz projekata koje su dosad ostvarili i uvjeren je da će uspješni biti i u novom mandatu. Zahvalio je na dosadašnjoj pomoći i angažiranosti svojim aktualnim zamjenicama Kseniji Ostriž i Meliti Samoborec, predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu, stranačkim kolegama, cijelom timu, kao i svim Koprivničankama i Koprivničancima od kojih je, kazao je, stizala velika podrška.

– Jako sam ponosan što smo sačuvali jedan visoki društveni standard u Koprivnici i pred nama je još puno posla – istaknuo je Jakšić.

Rekao je tako da sva djeca imaju mjesta u vrtićima, školarci imaju besplatne bilježnice i radne bilježnice, udžbenike, redovni studenti imaju svoje stipendije. Uspjeli su izgraditi potpuno novi vrtić u Starigradu, obnoviti dječji vrtić Loptica u Svilarskoj, obnoviti osnovne škole Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski, riješiti problem toplog obroka na Vinici i u Starigradu i praktički završiti izgradnju dvorane u Osnovnoj školi Đuro Ester.

Naglasio je i da umirovljenici s područja grada imaju uskrsnice i božićnice, kao i korisnici osobnih invalidnina. Dodao je kako u protekle četiri godine imaju pozitivan trend u gospodarstvu. I što se tiče novootvorenih radnih mjesta i što se tiče povećanja broja obrta i poduzeća.

– Ponosni smo na snagu našeg gospodarstva, izvoznog gospodarstva. Naše poduzetničke zone su gotovo pune, izgradili smo potpuno novi Inkubator kreativnih industrija. Zadovoljni smo i raspravom o povećanju radničkih plaća. Svaki korak u tom smjeru znači puno – rekao je Jakšić.

Izjavio je kako nisu zaboravili ni na kulturu u koju, kaže, nikada toliko nije bilo ulaganja. Obnovljen je Domoljub, nastavljena je obnova sinagoge, obnovljena je i Galerija. Kreće se u projekt proširenja Glazbene škole Fortunat Pintarić.

Rekao je i da su imali jako dobru suradnju s brojnim udrugama, vatrogascima, braniteljima…

– Lokalne izbore možemo nazvati i komunalnim izborima. Naše ljude to možda i najviše zanima. Samo prošle godine obnovljeno je 13 kilometara prometnica u koprivničkim prigradskim naseljima. Rješavamo neke crne prometne točke. Aglomeracija Koprivničkih voda će potpuno komunalno opremiti grad Koprivnicu. Važno je i pitanje otpada. Grad Koprivnica danas je na 57 posto razvrstavanja otpada, treći smo po tome u zemlji i debelo iznad hrvatskog prosjeka – naglasio je Jakšić, dodavši kako je financijsko stanje u gradskoj blagajni i više nego stabilno s nikad nižim stopama zaduženosti i s bezuvjetnim nalazima državne revizije. Usto, Koprivnica je u Top 10 hrvatskih gradova po povlačenju novca iz europskih fondova.

Izrazio je i nadu da će zaista zaživjeti gradnja brze ceste i da građani neće ponovno biti izigrani.

Ksenija Ostriž istaknula je kako Koprivnicu i dalje vidi kao grad koji će se razvijati. Naglasila je važnost zelenih politika po kojima su već nadaleko poznati. Razvijat će, među ostalim, i uvjete za obrazovanje mladih, sportske kapacitete te kulturne i kreativne sadržaje.

Sama koalicija i lista za koprivničko Gradsko vijeće, zaključio je Jakšić, bit će predstavljena u narednom razdoblju.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

Najnovije objave