Subota, 26. studenoga 2022.

Mlade obitelji u Legradu potpisale ugovore o stambenom zbrinjavanju

Obaveza mladih parova je ostati živjeti na području općine Legrad najmanje 15 godina od potpisivanja ugovora, a u isto vrijeme zabranjena im je prodaja kuće u koje je uložen novac

Preporučujemo

U ponedjeljak je pet mladih obitelji i potpisalo ugovore o stambenom zbrinjavanju mladih obitelji na području općine Legrad.

Ukupno će biti podijeljeno 123.540 kuna za kupnju, gradnju i adaptaciju kuća, a ugovore je uime Općine potpisao načelnik Ivan Sabolić.

Obaveza mladih parova je ostati živjeti na području općine Legrad najmanje 15 godina od potpisivanja ugovora, a u isto vrijeme zabranjena im je prodaja kuće u koje je uložen novac.

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora // Foto: Općina Legrad

Općina ovim programom mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih osoba na legradskom području namjerava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike mladih.

Prostorna pokretljivost stanovništva dosta je prisutna na ovom području. Prisutne su dnevne migracije stanovništva budući da veliki broj stanovnika dnevno odlazi na posao u industrijski razvijenije općine i gradove. Međutim, sve veći problem ovog područja su emigracije mladih i obrazovanih osoba s područja općine Legrad u gradove i u inozemstvo, koji odlaze najčešće zbog većih plaća, kvalitetnih radnih mjesta i kvalitetnijeg života.

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora // Foto: Općina Legrad

S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području općine Legrad je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti