Utorak, 30. svibnja 2023.

Mladi vozač na pješačkom prijelazu naletio na 28-godišnjakinju, teško je ozlijeđena

Nesretnoj 28-godišnjakinji liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 20.25 sati u Zagrebu teško je ozlijeđena 28-godišnjakinja.

Mladi vozač (23) je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Trgom Francuske Republike u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 27 odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe 23-godišnji se vozač nije, iako je bio dužan, približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, 23-godišnjak je prošao pored vozila koje je bilo zaustavljeno u prometnoj traci za ravno, ispred obilježenog pješačkog prijelaza, a bilo je zaustavljeno kako bi propustilo pješakinju koja je stupila na navedeni pješački prijelaz te nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio pješaka, već je u nastavku kretanja naletio na 28-godišnju pješakinju.

U prometnoj nesreći 28-godišnjakinja je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti