Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Mladi vozač pod promilima na pješačkom prijelazu udario u 18-godišnjeg pješaka

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć

U Čakovcu se u nedjelju oko 2.30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 18-godišnji mladić.

Nesreća se dogodila na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Ulice Globetka te pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Kako je izvijestila međimurska policija, u trenutku nesreće 21-godišnji ‘mladi vozač’ upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,42 promila.

Kretao se kolnikom pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta, u smjeru spomenutog semaforiziranog raskrižja. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati udesno, prema Zrinsko-frankopanskoj ulici, pošto mu je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo.

Pritom se nije uvjerio da može skrenuti vozilom bez opasnosti za druge sudionike u prometu, zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u tijelo 18-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik Zrinsko-frankopanske ulice obilježenim pješačkim prijelazom.

U trenutku prelaska pješačkog prijelaza 18-godišnjem pješaku bilo je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Uslijed udara došlo je do podizanja pješaka na poklopac motora automobila te potom pada na kolnik.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija nesreće, utvrdit će se prekršajna ili kaznena odgovornost vozača osobnog automobila.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti