Utorak, 26. listopada 2021.

Mršić o poskupljenjima: U sljedećih šest mjeseci događat će se povećanje cijena svega i svačega

Smatra kako je racionalno od Vlade tražiti da intervenira u trošarine, a očekuje da će se to dogoditi kad građani prestanu kupovati gorivo, odnosno kad će im postati preskupo koristiti se automobilima

Preporučujemo

Zvonimir Mršić, koprivnički ekonomski stručnjak i bivši predsjednik Uprave Podravke, za Dnevnik Nove TV komentirao je rast cijena goriva i najavio kako se uskoro mogu očekivati i druga poskupljenja.

Smatra kako je racionalno od Vlade tražiti da intervenira u trošarine, a očekuje da će se to dogoditi kad građani prestanu kupovati gorivo, odnosno kad će im postati preskupo koristiti se automobilima.

Očekuje da će se povećanje cijena goriva odraziti i na cijenu krajnjih dobara.

– Imamo već sada situaciju da gospodarstvo već sada više plaća plin. Mislim da će dio proizvođača iskoristiti tu situaciju i korigirati cijene zbog ulaska u monetarnu Europsku uniju. Budući da sad imamo neko vrijeme fiksne cijene struje i plina te potpuno fluktuirajuće cijene benzina, to bi trebalo stajati. Mislim da će se sljedećih šest mjeseci događati povećanje cijena svega i svačega. Sasvim sigurno je i da će radnici tražiti povećanje plaća – rekao je Mršić.

Prema njegovim predviđanjima, cijene će rasti do trenutka kada će se početi pratiti porast cijena prije ulaska u europsku monetarnu uniju, dok bi nakon toga trebale stagnirati…

Najnovije objave