Subota, 1. travnja 2023.

Mrtav pijan mopedom izazvao nesreću, prijeti mu drakonska kazna

Zbog neprilagođene brzine kretanja nije pravovremeno zaustavio moped ispred raskrižja, već je bez zaustavljanja produžio kretanje ravno preko raskrižja

Preporučujemo

U Bosanskoj ulici u Varaždinu u subotu u 11.25 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Kako je izvijestila policija, 23-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i bez položenog vozačkog ispita ijedne kategorije upravljao mopedom.

Dolaskom do raskrižja s Bosanskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, zbog neprilagođene brzine kretanja nije pravovremeno zaustavio moped ispred raskrižja, već je bez zaustavljanja produžio kretanje ravno preko raskrižja.

U tom je trenutku mopedom, prednjim dijelom, udario u lijevi bočni dio teretnog vozila koje je bilo parkirano na asfaltiranoj površini izvan kolnika.

Očevidom je također utvrđena neispravnost prednje kočnice mopeda.

Za počinjene prekršaje mladiću prijeti izricanje ukupne novčane kazne u iznosu 6220 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima M kategorije, od trenutka kada i ako položi, u trajanju do šest mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova, priopćila je u ponedjeljak Policijska uprava varaždinska.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti