Nedjelja, 21. travnja 2024.

Muzealci iz Bjelovara posjetili đurđevački muzej

Već godinama ove dvije muzejske institucije razmjenjuju muzejsku građu, brojna umjetnička djela, ali i potrebna muzejska tehnička pomagala.

- Oglas -

Muzej Grada Đurđevca u srijedu, 20. svibnja, posjetili su ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović i dio muzejskog osoblja s kojim đurđevački muzealci uspješno surađuju.

Već godinama ove dvije muzejske institucije razmjenjuju muzejsku građu, brojna umjetnička djela, ali i potrebna muzejska tehnička pomagala poput postamenta ili vitrina.

– U nekoliko su navrata đurđevački i bjelovarski muzej surađivali i kroz izložbe pa je tako đurđevačka publika imala prilike vidjeti izložbe s djelima iz fundusa Gradskog muzeja Bjelovar, kao i dokumentarističke izložbe koje su se tamo priređivale – istaknuli su iz đurđevačkog muzeja.

- Oglas -

Treba istaknuti izložbe 5000 godina pisma iz 1998. te Valentinovo – ljubav i cvijeće iz 2000. godine.

Muzej Grada Đurđevca ustupio je bjelovarskom muzeju izložbe među kojima su bile Moslavačke i posavske pregače iz Donacije Ivan Lackovića Croate iz 2000. godine te Ivan Lacković Croata: izbor iz zbirke Muzeja Grada Đurđevca i S pisanicom ususret Uskrsu: pisanice iz etnografske zbirke Muzeja Grada Đurđevca iz 2018. godine.

Daljnja će se suradnja nastaviti kroz posudbu izložbi i eksponata u narednom razdoblju, za što su interes pokazali i ravnatelj bjelovarskog muzeja Milan Pavlović i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel.

Svoj su radni posjet muzeju Bjelovarčani iskoristili i kako bi razgledali izložbu Ljubav oko nas po kojoj su ih provele djelatnice muzeja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti