Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Koprivnice izglasan rekordan proračun

Vijećnici su jednoglasno podržali Odluke o III. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Koprivnice,+

- Oglas -

U četvrtak je u prostoru Gradske vijećnice održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 26 točaka dnevnog reda.

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Prvo pitanje postavila je vijećnica Kraljic Babić. Prema njezinim riječima, ulice Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića već duže vrijeme vape za rekonstrukcijom te ju je stoga zanimalo kada bi moglo doći do njihove obnove.

Zbog čega je došlo do potrebe zamjene plinovoda i djelomičnog oštećenja nove ulice na spoju Trga Eugena Kumičića i Trga Zlate Bartl, zanimalo je vijećnika Fajdetića. Vijećnik Cestar uputio je pitanja u vezi završetka izgradnje Pavelinske ulice, zatim oko sanacije ulica u prigradskim naseljima koje su obložene OB tehnologijom te oko neugodnog mirisa koji se širi stambenim područjem oko Trga Slobode gdje je u tijeku projekt Aglomeracije.

- Oglas -

Sportsko pitanje postavio je vijećnik Fabijanec. Zanimala ga je mogućnost izgradnje novih odbojkaških igrališta jer je sve veća potražnja za bavljenje ovim sportom. Mogu li Grad i Županija pokrenuti inicijativu za izgradnju novog doma za starije osobe zanimalo je vijećnika Šempera. Vijećnika Pakasina zanimala je situacija oko količine i mjesta s kojih se dovozi biootpad na Kompostanu u Herešinu. Isto tako, zanimalo ga je ima li Grad kakvo rješenje za novonastalu situaciju s manjkom parkirnih mjesta na oko DV Zvjezdica u Ulici Franje Mraza.

Za kraj prve točke, vijećnik Mikulec predložio je komunalnom redarstvu da izvide koprivnička prometna raskrižja na kojima je izraslo veliko raslinje te da utvrde gdje ga je potrebno urediti kako bi se poboljšala sigurnosna situacija svih sudionika u prometu. Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradski vijećnici
Foto: koprivnica.hr

Od 26. točaka dnevnog reda izdvajamo jednoglasno prihvaćanje vijećnika Pregleda stanja sigurnosti na području Grada Koprivnice za 2023. godinu te donošenje Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu za 2023. godinu GD Crvenog križa Koprivnica, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Većinom glasova vijećnika prihvaćene su I. Izmjene i dopune Proračuna Grada Koprivnice za 2024. godinu u visini oko 60 milijuna eura i Projekcije za 2025. i 2026. godinu, zatim donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2023. godinu, donošenje I. izmjena Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Koprivnice za 2024. godinu, zatim javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja, javnih potreba u obrazovanju, javnih potreba u kulturi i turizmu, javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu, javnih potreba u sportu, javnih potreba u području djelovanja udruga građana i javnih potreba u području unapređenja kvalitete života građana Grada Koprivnice za 2024. godinu.

Vijećnici su jednoglasno podržali Odluke o III. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Koprivnice, o socijalnoj zaštiti građana Grada Koprivnice, o sufinanciranju troškova medicinski pomognute oplodnje, zatim o izmjeni i dopunama Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja na području Grada Koprivnice, o izmjeni Pravilnika o stipendiranju studenata s područja Grada Koprivnice, kao i o izmjeni i dopuni Pravilnika o ostvarivanju prava na pomoć Grada Koprivnice za opremu djeteta.

- Oglas -

Vijećnici su također jednoglasno podržali Donošenje Zaključka o prihvaćanju Godišnjeg izvješća za 2023. godinu Partnerskog vijeća za izradu i praćenje Strategije razvoja manjeg urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine, prihvaćanje Izvještaja o realizaciji komunikacijskih aktivnosti u sklopu Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja urbanog područja Koprivnica 2021. – 2027. razdoblje izvještavanja 2022. – 2023., zatim donošenje Odluke o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike osnovnih škola kojima je osnivač Grad Koprivnica u školskoj godini 2024./2025., donošenje Odluke o ostvarivanju prava na financiranje troškova nabave osnovnoškolskih radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike s prebivalištem na području Grada Koprivnice, polaznike osnovnih škola kojima nije osnivač Grad Koprivnica, u školskoj godini 2024./2025. te donošenje Odluke o povećanju iznosa financijskih sredstava za izravno sufinanciranje Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice za 2024. godinu.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti