Četvrtak, 22. veljače 2024.

Na likovnoj koloniji u Petrinji imena ‘Ranjeni grad’ sudjelovali članovi Udruge Peski-art

Sudionici su prisustvovali moto manifestaciji demonstracije akrobacija na motoru i automobilom mladog Petrinjca Dejana Špoljara

- Oglas -

Dana 18. i 19. rujna 2021. u sklopu “Dana sjećanja” u Gradu Petrinji održala se likovna kolonija “Ranjeni grad”. organizirana povodom 30. godina okupacije Grada Petrinje i progonstva Petrinjaca. Organizator likovne kolonije bio je Ogranak Hvidre Grada Petrinje, a likovna kolonija održava se u znak sjećanja na progonstvo i okupaciju Petrinje.

Na početku likovne kolonije sudionike je pozdravio predsjednik petrinjske Hvidre Antun Pintar, a koloniju je otvorila gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes. Likovna kolonija održavala se u prostoru 3. Osnovne škole Mate Lovraka, a nastali likovni radovi namijenjeni su u humanitarne svrhe.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su i članovi udruge Peski-Art Đurdevac: Zdravko Šabarić, Mirko Horvat, Ivan Rođak, Franjo Mihočka te Mirko Markešić.

- Oglas -

– Bilo je posebno je dirljivo sresti umjetničku voditeljicu kolonije, petrinjsku umjetnicu Edit Posavec, mladog slikara i predsjednika Savjeta mladih Grada Petrinje Danijela Barukčića, kao i Simbada Hadžića u danima potresa neumornih volontera i naših prijatelja s kojim smo u koordinaciji dostavljali pomoć koja se sakupljala u Domu na Peskima odmah nakon potresa kada su đurđevčani pokazali veliko srce doniranjem potrepština i volonterskim radom oko prikupljanja, razvrstavanja i dostave pomoći na potresom pogođenu Banovinu i Grad Petrinju – rekao je predsjednik udruge Franjo Mihočka.

Sudionici su prisustvovali moto manifestaciji demonstracije akrobacija na motoru i automobilom mladog Petrinjca Dejana Špoljara, posjetili kupalište na Kupi, prisustvovali nedjeljnoj misi te obišli ranjeni grad Petrinju.

Udruga Peski-art najavila je sljedeći susret s petrinjskim prijateljima koji će se održati uskoro u Đurđevcu na likovnoj radionici “Peski-Art 2021. Đurđevac”.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti