Srijeda, 19. lipnja 2024.

Na međunarodnom šahovskom turniru u Virju okupilo se 160 mladih šahista

Riječ je o prvom velikom natjecanju u šahu na području Koprivničko-križevačke županije, a time je ujedno obilježeno 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju

- Oglas -

U prostoru Društvenog doma u Virju u subotu je šahovski turnir koji je okupio 160 djece iz 16 županijskih škola te iz Mađarske, kao i njihove mentore.

Turnir su organizirali Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije i Šahovski kluba e4.

Riječ je o prvom velikom natjecanju u šahu na području Koprivničko-križevačke županije, a time je ujedno obilježeno 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju.

- Oglas -

Direktor i organizator turnira te predsjednik Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije Nikola Mihočka naglasio je kako je turnir održan kao nastavak projekta opremanja županijskih škola šahovskim rekvizitima, a sve u svrhu poticanja škola na uvođenje šaha kao izvannastavne aktivnosti. Ujedno je naglasio velik interes djece koja treniraju u sklopu škola te je zahvalio Općini Virje na domaćinstvu, kao i Županiji na podršci uvođenja šaha kao aktivnosti u škole.

Uz pohvale natjecateljima, okupljenima se obratio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, koji je istaknuo zadovoljstvo što je Općina domaćin ovog turnira međunarodnog karaktera.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je, uz pročelnicu Službe ureda župana Melitu Ivančić, zahvalio svim školama na odazivu te je dao podršku organizatorima što potiču djece na igranje šaha koji je izuzetno važan u dječjem psihofizičkom razvoju.

Učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica osvojili su ekipno 1. mjesto, učenici Osnovne škole Đurđevac ekipno 2. mjesto ekipno, a učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje ekipno 3. mjesto.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti