Utorak, 28. rujna 2021.

Na područje pogođeno potresom iz Njemačke stigao drugi konvoj pomoći vatrogasaca

Pomoć je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva vatrogasaca Baden-Württemberga s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije

Preporučujemo

U petak su njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dostavili još jedan konvoj pomoći.

Konvoj je stigao u Zagrebačku ulicu u Sisku oko 9.30 sati, a dočekali su ga glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić.

Konvoj sastavljen od ukupno 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine.

Na područje pogođeno potresom iz Njemačke stigao drugi konvoj pomoći vatrogasaca

Također su donirano i dva vatrogasna navalna vozila i jedno kombi vozilo za potrebe potresom pogođenog područja.

Pomoć je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva vatrogasaca Baden-Württemberga s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još nakon Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

– Ovo je drugi konvoj koji su naši prijatelji vatrogasci dostavili, a dostavljena oprema i materijali pomoći će našim vatrogascima i građanima pogođenim potresom. U prvom konvoju dostavljeno je ukupno 110 tona raznog materijala i vatrogasne opreme. Zahvaljujemo od srca našim prijateljima na pomoći – rekao je zapovjednik Tucaković

Najnovije objave