Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Na području općine Novigrad Podravski o starijima i nemoćnima brinut će tri gerontodomaćice

Gerontodomaćice će pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri održavanju higijene, pomoć u socijalnoj integraciji...

Preporučujemo

Projekt ‘Zaželi – Zaposli pa pomozi 2’ financira se iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – program zapošljavanja žena u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.

Sukladno ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, projekt je sklopljen između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Općine Novigrad Podravski, a nastavak je uspješno završenog projekta ‘Zaželi – Zaposli pa pomozi’ u kojem sudjeluje devet općina s područja Koprivničko-križevačke županije.

Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola i Općina Rasinja.

Projektom ‘Zaposli pa pomozi 2’ zaposlit će se ukupno 37 žena, pripadnica ciljane skupine, na razdoblje od 12 mjeseci s početkom od 1. listopada. Pripadnice ciljane skupine su teško zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanjem ljudima, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice te dugotrajno nezaposlene žene u službenoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U utorak, 28. rujna, u Općini Novigrad Podravski održano je potpisivanje ugovora o radu na određeno vrijeme za tri pripadnice ciljane skupine koje će se brinuti o 18 krajnjih korisnika s područja općine Novigrad Podravski kojima će pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri održavanju higijene, pomoć u socijalnoj integraciji te pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično).

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekta Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.371.410 kuna, iznos potpore Europske unije iznosi 3.371.410 kuna.

Najnovije objave