Utorak, 27. rujna 2022.

Na području Podravine i Prigorja 68 novozaraženih koronavirusom, preminula jedna osoba

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti Covid-19

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 309 slučajeva bolesti Covid-19, 33 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 17 osoba.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti Covid-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

I dalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama. Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

- Advertisement -

Najnovije objave