Nedjelja, 1. listopada 2023.

Na Praznik rada u Đurđevcu će ipak biti podjele graha

Djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji će pripremiti prvosvibanjski grah podijelit će ga uz poštivanje svih propisanih mjera zdravstvene sigurnosti

- Advertisement -

Povodom Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja tradicionalno se okupljaju građani da uz kuhani grah i u dobrom društvu obilježe tekovine rada i radničkih prava.

Ove godine nažalost zbog opasnosti po zdravlje uzrokovane Covid-19 virusom nije dozvoljeno okupljanje niti tradicionalna podjela graha pa će od prekida tradicije proslavu spasiti djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji će pripremiti prvosvibanjski grah i podijeliti ga uz poštivanje svih propisanih mjera zdravstvene sigurnosti svima koji svrate do utvrde Stari grad u petak, 1. svibnja, od 10 do 12 sati.

Porcije graha će biti dijeljene u zatvorenim posudama praktičnim za prenošenje, a konzumacija nije predviđena na otvorenom prostoru.

- Advertisement -

– Sukladno uputi Stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Đurđevca kontrolirat će zadržavanje osoba ispred utvrde u skladu s uputom da se ne stvaraju grupe veće od 5 osoba uz poštivanje mjera međusobnog razmaka – stoji na stranicama Grada Đurđevca.

Za teško pokretne sugrađane i osobe s invaliditetom sukladno mogućnostima i raspoloživim sredstvima osigurat će se dostava prvosvibanjskog graha pozivom na broj: 091/620-3294.

– Djelatnici Restorana i pivnice Stari grad provest će Praznik rada radno pa im se ovim putem u ime svih javno zahvaljujemo – ističu iz đurđevačke gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti