Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Na spomen-području Trokut-Novska odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Komemoracija se tradicionalno održava svake godine 29. listopada na dan početka strateške vojne operacije „Orkan 91“ kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije

- Oglas -

U nedjelju je na spomen-području Trokut-Novska održano svečano obilježavanje obljetnice Trokut-Novska i Dana početka oslobađanja zapadne Slavonije, kao i Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu.

Svečanom programu uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Odavanje počasti poginulim braniteljima // Foto: kckzz.hr

Komemoracija se tradicionalno održava svake godine 29. listopada na dan početka strateške vojne operacije Orkan 91 kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije, kako bi se odala počast za 327 poginulih branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja.

- Oglas -

S područja Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom su ratu poginula 152 branitelja, od kojih je njih 23 svoj život položilo u borbama na bojišnici zapadne Slavonije.

Vijence su položili članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, izaslanstvo predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te mnoga druga izaslanstva i braniteljske udruge proizašle.

Trokut-Novska
Spomen područje Trokut-Novska // Foto: kckzz.hr

Počast su odale i delegacije gradova te braniteljske udruge s područja Koprivničko-križevačke županije, a ove su godine prisustvovali i učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Nemčići su na poziv koprivničkog Hrvatskog časničkog zbora, a u pratnji učiteljice povijesti Sanje Kopači i matematike Vladimira Bermanca, položili vijenac uime Grada Koprivnice.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti