Nedjelja, 25. rujna 2022.

Na Veliku Gospu u Močilama i iznimno bogat sportski dan, očekuju nas čak tri nogometne utakmice

Tradicionalno nas očekuje iznimno bogat sportsko-društveni događaj, ovaj put i uz novi objekt s tribinama

Preporučujemo

Pred nama je blagdan Velike Gospe, a samim time nas u koprivničkim Močilama tradicionalno očekuje iznimno bogat sportsko-društveni događaj, ovaj put i uz novi sportski objekt s tribinama.

Kao i uvijek, u klubu su za sve posjetitelje pripremili razne delicije, a igrat će se i tri zanimljive nogometne utakmice.

Najprije će na teren polaznici Škole nogometa Grada Koprivnice, a nakon njih će snage odmjeriti veterani Močila i Starigrada.

Centralni događaj bit će utakmica seniora Močila i Starigrada, koja će ujedno biti i generalka trenerima obiju momčadi pred novo prvenstvo u Prvoj ŽNL.

Velika Gospa u Močilama, 15. kolovoza (ponedjeljak):

14.00 sati okupljanje i početak
14.45 – 15.55 sati utakmica djece uzrasta U-15 ŠNGK (2×30 minuta)
16.30 – 17.40 sati utakmica veterana NK Močile – NK Starigrad (2×30 minuta)
18.15 – 19.55 sati utakmica seniora NK Močile – NK Starigrad
20.00 – 24.00 sati zajedničko druženje

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, u narodu poznatija kao Velika Gospa, i ove će se godine svečano proslaviti i u koprivničkoj župi i svetištu Majke Božje Močilske.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, na samu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje održat će se u 11 sati, a predvodit će ga župnik koprivničke župe svetog Antuna Padovanskog fra Marijan Opitz u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog, ali i susjednih dekanata.

Već tradicionalno, svečanom slavlju prethodit će svečarska procesija od kapele svetog Jožefa na Varaždinskoj cesti s početkom u 10 sati.

Toga dana slavit će još dvije svete mise, i to u 8 sati koju će predvoditi močilski župnik mons. Leonard Markač te u 18 sati koju će predvoditi župnik iz Koprivničkog Ivanca vlč. Nikola Bukovčan.

Velika Gospa u svetištu Majke Božje Močilske i ove godine uz tradicionalnu procesiju i svečana misna slavlja

- Advertisement -

Najnovije objave