Nedjelja, 25. rujna 2022.

Velika Gospa u svetištu Majke Božje Močilske i ove godine uz tradicionalnu procesiju i svečana misna slavlja

Samoj proslavi svetkovine Velike Gospe prethodi trodnevna duhovna priprava

Preporučujemo

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, u narodu poznatija kao Velika Gospa, i ove će se godine svečano proslaviti u koprivničkoj župi i svetištu Majke Božje Močilske.

Vjernici će se za proslavu župne svetkovine duhovno pripremati od danas, u petak (12. kolovoza), euharistijskim slavljem koje će započeti u 19 sati, a predvodit će ga vlč. Tomislav Petrić, župnik koprivničke župe svetog Nikole biskupa. Slavlju će prethoditi pobožnost krunice koja će započeti u 18.25 sati.

U subotu, 13. kolovoza, euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Dominik Vukalović, župnik koprivničke župe svetog Leopolda Bogdana Mandića te dekan Koprivničkog dekanata.

Slavlje će započeti u 19 sati, a prethodit će mu pobožnost krunice u 18.25 sati.

Nakon euharistijskog slavlja, održat će se koncert klasične glazbe župnih glazbenika: Josipa Pankarića – truba i Ivona Fabijanca – orgulje.

U nedjelju, 14. kolovoza, euharistijska slavlja održat će se po nedjeljnom rasporedu u 8 i 11 sati, a predvodit će ih močilski župnik mons. Leonard Markač, upravitelj svetišta. Prethodit će im pobožnost krunice.

Vjernici će prije svake svete mise imati mogućnost za svetu ispovijed.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, na samu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje održat će se u 11 sati, a predvodit će ga župnik koprivničke župe svetog Antuna Padovanskog fra Marijan Opitz u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog, ali i susjednih dekanata.

Već tradicionalno, svečanom slavlju prethodit će svečarska procesija od kapele svetog Jožefa na Varaždinskoj cesti s početkom u 10 sati.

Toga dana slavit će još dvije svete mise, i to u 8 sati koju će predvoditi župnik mons. Leonard Markač te u 18 sati koju će predvoditi župnik iz Koprivničkog Ivanca vlč. Nikola Bukovčan.

Majka Božja Močilska stoljećima okuplja svoju djecu u prekrasnom domu Božjem, ovdje u Močilama.

Za brojne milosti primljene po njezinu zagovoru možemo i moramo zahvaliti. Priliku za istim imamo ovih dana milosnog vremena u Močilama. Napravimo to i ove godine na svetkovinu Velike Gospe hodočasteći u Močile.

- Advertisement -

Najnovije objave