Četvrtak, 6. listopada 2022.

PAMPA-TEA ČAJEVI OBITELJI KRZNARIĆ Priča o nevjerojatnoj hrabrosti i upornosti

Ljubav i predanost prema ljekovitom bilju i proizvodnji čajeva prvo je prepoznala naša lokalna zajednica, a zatim i cijela Hrvatska koju smo obišli sudjelovanjem na sajmovima, rekli su Domagoj i Krešimir Krznarić

Preporučujemo

Domaći čajevi Pampa-tea upravo danas, 12. kolovoza, slave 22 godina postojanja, odnosno kako je obitelj Krznarić prvi put došla na koprivnički plac prodavati čajeve. Prvi kupac je bio susjed Ivek, a njihov prvi promet 270 kuna.

Tvrtka Pampa-tea osnovana je 2000. godine, iako njihova priča počinje nekoliko godina ranije.

“Prilikom posjeta rodbini u Argentini 1996. i dolazak u pokrajinu Chaco (grad Saenz Pena) na sjeveru Argentine, došli smo u selo Pampa del Inferno gdje se naš rođak doselio kada je u tridesetim godinama prošlog stoljeća napustio Hrvatsku i otisnuo se na dalek put i novi život. Otuda i ime našeg obrta Pampa”, rekli su Domagoj i Krešimir Krznarić.

Tijekom putovanja po Argentini vidjeli su kako su stari Gaučosi pripremali čajeve i tako se rodila ideja za proizvodnjom ljekovitog bilja i čajeva. Krenuli su istraživati i slušati priče njihovih djedova i baka koji su im pričali kako su brali, sušili i pravili čajeve u Podravini gdje se i danas tradicijski bere ljekovito bilje i nastaju čajevi.

S Pampom, zanatskom radnjom za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja, krenuli su 2000. godine. Bavili su se proizvodnjom, preradom i otkupom ljekovitog bilja, a onda su uz uzgoj ljekovitog bilja započeli i s razvojem programa biljnih čajeva odnosno mješavinama domaćih čajeva.

Pampa-tea čajevi
Pampa-tea čajevi // Foto: Natalija Keleminec

“Ljubav i predanost prema ljekovitom bilju i proizvodnji čajeva prvo je prepoznala naša
lokalna zajednica, a zatim i cijela Hrvatska koju smo obišli sudjelovanjem na sajmovima”, istaknuli su.

Pampa 2003. mijenja ime u Pampa-tea, obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja i čajeva te braća Krznarić iste godine otvaraju novoizgrađeni pogon za preradu ljekovitog bilja i proizvodnju biljnih čajeva.

Pogon je smješten u koprivničkoj poduzetničkoj zoni Dravska te posluje prema najvišim standardima i uredbama iz Europske unije, vezanim uz proizvodnju hrane, kako bi čajevi uz odličan okus, bili i zdravstveno ispravni.

Također, ovih dana im je stigla još jedan potvrda izvrsnosti, a to je da je Bakina kamilica treću godinu zaredom osvojila Great Taste Award s čak dvije zvjezdice.

“Izrazito smo sretni i zadovoljni što smo osvojili ovu prestižnu nagradu na međunarodnom natjecanju gdje se natječu gotovo svi svjetsko priznati proizvođači čajeva i hrane. S tom nagradom lakše dolazimo do krajnjih i stalnih kupaca na domaćem i svjetskom tržištu s time da smo dobili i pozivnicu za sudjelovanje na Great Taste sajmu u Londonu”, kazali su.

Potvrda je to da njihov uspjeh nije slučajan, nego plod dugogodišnjeg rada, znanja, tehnologije i zalaganja cjelokupne Pampa-tea obitelji, prijatelja i partnera.

“Naša najveća nagrada su naši vjerni kupci, pogotovo naši lokalni kupci koji već 22 godine od nas rado kupuju i koriste naše proizvode. Hvala svima na podršci”, zaključila su braća Krznarić.

Bakina kamilica, čaj u piramidalnim vrećicama
Bakina kamilica, čaj u piramidalnim vrećicama // Foto: Damir Špehar/Pixsell

Prenosimo u cijelosti ocjenu Bakine kamilice, čaja u piramidalnim vrećicama:

“Svijetlo – zlatni i žuti čaj s aromom ljetnih livada. U ovoj kamilici ima slatkoće i kvalitete koja doslovno pjeva u šalici. Užitak za piće. Glatka i delikatna, s prekrasnom slatkoćom koja se razvija dugo nakon kušanja. Izgled ove kamilice u šalici je svijetao i čist, atraktivne žute boje. Velike cijele cvjetne glavice, reprezentativne su kvalitete kod cijelog procesa berbe i pakiranja.

Cvjetne glavice ove kamilice izvrsne kvalitete proizvele su gotovo varljivo izuzetnu šalicu: infuzija je blijedo-zlatne boje, prilično lagana na nepcu čak i nakon dugotrajnog kuhanja – ali ovdje postoji neočekivana složenost razine okusa. Livadne note miješaju se sa žustrijim, zelenim, s gotovo nagovještajima mente prije nego što se vrate jasnom karakteru kamilice i zavodljivoj slatkoći.

Apsolutni užitak”.

Great Taste Award

Great Taste Award je svjetska nagrada za prestižno ocjenjivanje hrane i pića koja je objavila je svoje zvijezde za 2022. Testirano je 14,205 proizvoda poslanih iz 108 različitih zemalja. Ocjenjivanje vrši 144 sudaca najzahtjevnijeg nepca, a oni su kritičari hrane, kuhari, ugostitelji, kupci, trgovci i proizvođači, kao i autori hrane te novinari. Great Taste je najpoželjnija nagrada svih vrsta hrane i pića.

Pored počasne značke, nepogrešiva crno-zlatna oznaka Great Taste putokaz je i za izvanredan proizvod koji je otkriven satima i satima slijepog kušanja. Prepoznat kao pečat izvrsnosti među potrošačima i trgovcima, Great Taste cijeni okus iznad svega, bez obzira na brendiranje i pakiranje. Bilo da se ocjenjuje kolač, kava, čaj ili napitci, svi se proizvodi uklanjaju iz omota, staklenke, kutije ili boce prije nego što se probaju. Suci zatim uživaju, dodjeljuju i ponovno kušaju kako bi odlučili koji su proizvodi vrijedni nagrade s 1, 2 ili 3 zvjezdice.

Više o Great taste možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave