Utorak, 27. rujna 2022.

Na veselje djece đurđevačko naselje Budrovac dobilo dječje igralište

Dječje igralište ima sedam multifunkcionalna igrala, a smješteno je iza Društvenog doma u Budrovcu u kojem djeluje i Udruga žena Budrovac

Preporučujemo

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči otvorio je zajedno s mještanima novoizgrađeno dječje igralište u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac.

Dječje igralište ima sedam multifunkcionalna igrala, a smješteno je iza Društvenog doma u Budrovcu u kojem djeluje i Udruga žena Budrovac pa je tako dom dobio još jedan dodatni sadržaj koji će okupljati brojne mještane na zajednička druženja.

Igralište u đurđevačkom naselju Budrovac

Još prošle godine, Đurđevac je prijavio projekt izgradnje dječjeg igrališta u Budrovcu i nabavu sprava za igranje na natječaj LAG-a Podravina, a nakon što je projekt uspješno prošao sve provjere, krenulo se u njegovu realizaciju te su sprave postavljene još u rujnu.

Nakon postave sprava uređen je okoliš, postavljene su klupe, a u cilju sigurnosti djece i rekreativaca igralište će se narednih dana ograditi te će imati i rasvjetu kako bi i u večernjim satima bilo na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Igralište u đurđevačkom naselju Budrovac

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 153.000 kuna, a za projekt je osigurano sufinanciranje u iznosu 90% od ukupne vrijednosti projekta dok je preostalih 10% osigurao Đurđevac u svome proračunu.

Mještani su se okupili na igralištu gdje su dočekali gradonačelnika koji je najmlađima mještanima podijelio i prigodne poklone.

Djeca su bila oduševljena poklonima, a najviše s prepoznatljivim šiltericama s logom prirodne baštine, devom Tomicom.

“Raduju me ovakvi naoko mali projekti u našim kvartovima i prigradskim naseljima jer zapravo oni predstavljaju radost djeci i lokalnom stanovništvu, igrališta su i mjesto okupljanja brojnih mladih obitelji, ali i ostalih mještana. Zahvaljujem svima koju su se ovdje okupili i dali podršku našem radu i zajedničkom projektu. Iduće godine planiramo izgraditi i urediti i preostala dječja igrališta u našim prigradskim naseljima u suradnji s mjesnim odborima i udrugama kako bi našu djecu izvukli van iz kuća da se što više bave aktivnostima, a da što manje vremena provode ispred ekrana računala i mobitela dajući im prigodu za druženje i uživanje s vršnjacima”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je igralište proglasio otvorenim uz pomoć mališana koji su spuštanjem s tobogana igralište i otvorili.

Igralište u đurđevačkom naselju Budrovac

Za piće osvježenja i grickalice pobrinule su se vrijedne članice Udruge žena Budrovac.

- Advertisement -

Najnovije objave