Srijeda, 24. srpnja 2024.

Načelnik Koprivničkog Ivanca Zoran Vrabelj: Izgradnja vrtića i škole nam je najveći cilj, a srce mi je puno zbog Škole nogometa

Radi se i na pješačko-biciklističkim stazama, u Vinogradskoj ulici do naselja Kunovec te u Ulici Matije Gupca, faza jedan, od Općine do križanja s Radićevom ulicom. Također se radi i na malonogometnom igralištu, a u tijeku je i rekonstrukcija sportskog objekta pokraj igrališta NK Sloge, rekao je načelnik Vrabelj

- Oglas -

Uoči Uskrsa razgovarali smo sa Zoranom Vrabeljom, načelnikom Općine Koprivnički Ivanec. Na početku nam je otkrio koji su mu bili prioriteti otkako je na čelu Općine.

– Najviše sam se bavio naplatom naknade za zbrinjavanje otpada, što smo vrlo uspješno uspjeli dogovoriti sa svima. Osigurali smo tako neke dodatne prihode za općinski proračun. U fokusu je bilo i prebacivanje projektno-tehničke dokumentacije škole na Koprivničko-križevačku županiju i prijava projekta dječjeg vrtića na neki od europskih fondova. Radi se i na pješačko-biciklističkim stazama, u Vinogradskoj ulici do naselja Kunovec te u Ulici Matije Gupca, faza jedan, od Općine do križanja s Radićevom ulicom. Također se radi i na malonogometnom igralištu, a u tijeku je i rekonstrukcija sportskog objekta pokraj igrališta NK Sloge – rekao je načelnik Vrabelj.

Kad se može očekivati nešto konkretnije po pitanju vrtića i škole?

- Oglas -

– Imali smo već neke sastanke vezane uz same natječaje, očekujemo da će oni uskoro biti raspisani, možda već ovog mjeseca, kako bismo se mogli prijaviti. Imamo pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju za oba projekta, građevinske dozvole su ishođene, tako da nam predstoji samo prijava na natječaje kako bismo što prije počeli s izgradnjom. To nam je najveći cilj i interes. Planiramo napraviti vrtić, a preko Županije školu sa sportskom dvoranom. To su dva kapitalna projekta koje namjeravamo provesti u Općini preko Nacionalnog fonda oporavka i otpornosti. Ima još puno projekata, od pješačkih staza i dječjih igrališta, preko sportskih projekata do društvenih domova. Njih ćemo pokušati prijaviti preko nekih drugih fondova, nešto ćemo financirati vlastitim sredstvima, nešto preko ministarstava, a dio preko natječaja Županije.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj i koprivničko-križevački župan Darko Koren
Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj i koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: kckzz.hr

Općina potiče i ostanak, odnosno dolazak mladih obitelji?

– Prošle godine je sedam mladih obitelji dobilo po 20.000 kuna, što su namjenska sredstva za izgradnju, projektno-tehničku dokumentaciju, rekonstrukciju ili obnovu fasade obiteljskih kuća. Cilj je da nam mladi ostanu ovdje i da privučemo mlade obitelji na područje naše Općine. Ako će netko biti u dvojbi gdje da živi, možda će tih 20.000 kuna presuditi da se dosele u neko od naselja u Općini Koprivnički Ivanec.

Poticaji postoje i za poduzetnike i obrtnike?

– Proveli smo natječaj na kojem je nekoliko poduzetnika dobilo po 15.000 kuna koje su koristili za nabavku materijala za svoje tekuće poslovanje. Novost je što svi obrtnici na području Općine mogu zatražiti tu subvenciju, jer smo smatrali da onima starijima koji rade 20 ili 30 godina vratimo barem dio onoga što su u općinski proračun uplatili preko poreza i doprinosa, kako bi i dalje nastavili raditi uspješno kao dosad.

- Oglas -

Nogometaši Sloge trenutačno igraju u Kunovcu, kad se vraćaju na svoj teren u Koprivničkom Ivancu?

– Radi se novo malonogometno igralište, koje je napravljeno već više od 50 %, sad čekamo polaganje umjetne trave. U tijeku je i rekonstrukcija sportskog objekta, a gradi se i jedan novi dio u kojem će biti prostorije za suce. Idu nova ploča i novo krovište i stolarija, nadamo se da ćemo dobiti sredstva preko LAD-a za stolariju i fasadu. Kad sve bude završeno, napokon će igrači, suci, ali i posjetitelji dobiti normalne uvjete, onakve kakvi bi trebali biti u 21. stoljeću. Dosad je taj objekt bio u katastrofalnom stanju.

Siniša Bartolović i Zoran Vrabelj
Siniša Bartolović i Zoran Vrabelj // Foto: Zvonimir Markač

Nedavno je pokrenuta i Škola nogometa pod okriljem Općine.

– Dok vidim svu tu djecu i roditelje, srce mi je puno što je taj projekt saživio i što je premašio sva moguća očekivanja, od broja djece i kvalitete rada do stručnosti trenera. Imamo jednu jako dobru priču, imamo više od 50 djece. Želim im uspjeha i sreće u radu, i da nikad ne odustanu. Može se pasti, ali svaki pud kad se padne treba se znati i podići i krenuti dalje. Vjerujem da će kroz nekoliko godina klubovi imati naše domaće igrače, a još je veća korist to što smo djecu uspjeli malo domaknuti od mobitela o računala. Malo će se ipak rekreirati, ići na izlete, putovanja, utakmice. Daj Bože da dobijemo novi vrtić, da se napravi i škola. U budućnosti se nadamo da ćemo izgraditi i jedan novi objekt s tribinom, jedan sportsko-obrazovni centar kakvog zaslužuje svaka općina u Hrvatskoj.

Na kraju je načelnik Vrabelj poslao i blagdansku poruku.

– Svim žiteljima Općine Koprivnički Ivanec i mještanima Koprivničko-križevačke županije želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Najviše mira, sreće i zdravlja, a ostalo će sve doći – zaključio je Zoran Vrabelj.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti