Četvrtak, 22. veljače 2024.

Nadzor prometa za vikend: policija će posebnu pozornost posvetiti mladim i pijanim vozačima

Vozače se podsjeća na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila te da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima

- Oglas -

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i ovog vikenda od 14 sati u petak, 18. ožujka, do 7 sati u ponedjeljak, 21. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa, u sklopu kojeg će se na području Policijske postaje Koprivnica 18. i 19. ožujka provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora.

“Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila te da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima”, ističu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Oglas -

Naglašava se da alkohol negativno utječe na vozače te se apelira na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima, a prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unazad) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti