Srijeda, 21. veljače 2024.

Fabris Peruško: Vjerojatno ćemo ograničiti jednokratnu kupovinu ulja

Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe, rekao je direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško

- Oglas -

Direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je govorio o stanju na tržištu hrane zbog ruske invazije na Ukrajinu te hoće li se uvoditi restrikcije.

Rekao je da Europska unija uvozi 80-ak posto iz Ukrajine i Rusije, a što se tiče našeg neposrednog područja u kojem posluje Fortenova, ističe kako je tvrtka s uljima prisutna u Srbiji i BiH te ima dvije tvornice koje se bave proizvodnjom što pokriva 70 posto potreba cijele regije te dodao da se sirovina proizvodi i u Slavoniji i Vojvodini.

Što se tiče zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, Peruško kaže kako je tvrtka prije dvije godine bila u sličnoj situaciji te dio robe drže u Srbiji, ali tamošnja politika i vlasti uvijek nađu rješenje jer imaju dobru suradnju.

- Oglas -

Vezano za rast cijena, kaže kako Fortenova ima dovoljno osiguranih rezervi za normalnu potrošnju.

“Vidimo emocionalno preveliko kupovanje ulja, ta psihologija se prenosi s nekih drugih tržišta. Imamo dovoljno rezervi za normalnu kupovinu. Vjerojatno ćemo ograničiti jednokratnu kupovinu. Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe”, rekao je te dodao kako bi se takvim restrikcijama sprječavao taj emocionalni efekt.

Kazao je kako je tvrtka do sad pratila vladine mjere cijenama hrane, ali kaže da ako dođe do daljnjeg povećanja cijena morat će pratiti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti