Subota, 24. veljače 2024.

Najmlađi službeno zatvorili ovogodišnju Picokijadu

Polaznici dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i ove su godine pred oduševljenom publikom ispred utvrde Stari grad uprizorili Legendu pod nazivom Zakaj nam vele Picoki

- Oglas -

U sklopu Picokijade održano je 40-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa.

Brojni Đurđevčani i njihovi gosti tokom tri dana uživali su i plesali uz hitove poznatih izvođača i bandova kod raznih ugostitelja te u hitovima Halida Bešlića i Prljavog kazališta.

Službeno zatvaranje Picokijade počelo je povorkom sudionika Male Picokijade od Trga sv Jurja do utvrde Stari grad. Program Male Picokijade vodila je poznata voditeljica Anđela Lenhard Antolin, a u prigodnom dijelu programa nastupio je i Dječji vrtić Bregunica iz Novog Virja.

- Oglas -

Polaznici dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i ove su godine pred oduševljenom publikom ispred utvrde Stari grad uprizorili Legendu pod nazivom Zakaj nam vele Picoki. Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani pokazali publici Zakaj nam vele Picoki, ali i to da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu.

Piccokijada
Gradonačelnik Hrvoje Janči na zatvaranju Picokijade // Foto: djurdjevac.hr

“Mali” i “Veliki” kapetan Željko Kožarić – Marvica vratili su ključeve Grada Đurđevca gradonačelniku Hrvoju Jančiju koji je rekao kako je jako zadovoljan ovogodišnjom Picokijadom, realizacijom i posječenošću te zahvalio svima sponzorima, pokroviteljima i svim udrugama te pojedincima koji su pomogli u organizaciji ove najveće kulturne kontinentalne manifestacije.

Nastupe najmlađih sudionika Picokijade pratili su brojni roditelji, djedovi i bake.

U čast svečanog zatvaranja Udruga sv. Juraj je priredila topovsku kanonadu branitelja grada te je tako oduševila i iznenadila sve okupljene.

I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. Prijeopodne je održana tradicionalna povorka aranžiranih kola Podravina od leta koja je publiku podsjetila na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života. Lovački dom Mičetinac bio je rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove. Posjetitelji su mogli uživati u domaćim proizvodima u sklopu Podravinoteke, a izabrani su i najljepši pevci Podravine.

- Oglas -

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti