Utorak, 5. srpnja 2022.

Nakon dvije godine završen projekt KUPID

Udruga Kopriva je bila nositelj, ali projekt je s nama provodilo još 12 koprivničkih udruga i četiri udruge izvana. Proveli smo 224 aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 1.600 korisnika. Jedan od najvećih uspjeha ovog projekta su naši volonteri kojih je bilo 67, kazao je Alen Kerovec

Preporučujemo

Nakon dvije godine provođenja završio je projekt Koprivničke udruge ponovno imaju dom (KUPID). Projekt je provodila Udruga Kopriva uz partnerstvo Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Grada Koprivnice.

Na završnoj konferenciji projekta održanoj u četvrtak u Domu mladih, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istakla je njegovu važnost, izvijestio je Ured gradonačelnika.

– Mogu reći da mi je žao što ovaj projekt završava. Nekako smo se navikli da izuzetno kvalitetne radionice i edukacije koje su organizirane kroz ovaj projekt. Priredili su preko dvjesto različitih programa najviše vezanih uz održivi razvoj i zelene teme, vrijednih više od milijun i pol kuna koji su financirani iz EU fondova – rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Na osnovu projekta Dom mladih dobio je novu dodatnu vrijednost i samu funkciju.

– Opremljen je i uređen ulaz u zgradu i napravljen „coworking“ prostor. Isto tako napravljena je Strategija razvoja Doma mladih koji je nastao iz samog projekta koji olakšava pristup pri realizaciji različitih scenarija korištenja prostora – zaključila je zamjenica Ostriž.

Voditelj projekta Alen Kerovec prisjetio se početaka rada na projektu.

– Teško je sada sve zbrojiti i staviti na „hrpu“. Bilo nam je izazovno i teško jer smo počeli raditi za vrijeme lockdowna, a kasnije uz mnogobrojna ograničenja. Međutim, na kraju smo uspjeli i zaista smo prezadovoljni. Udruga Kopriva je bila nositelj, ali projekt je s nama provodilo još 12 koprivničkih udruga i četiri udruge izvana. Proveli smo 224 aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 1.600 korisnika. Jedan od najvećih uspjeha ovog projekta su naši volonteri kojih je bilo 67 – kazao je Kerovec.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i ravnateljica POU Koprivnica Maja Holek, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat i pročelnik odjela za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever Krešimir Buntak.

Sam završetak projekta dogodit će se ove subote u Domu mladih kad će se održati Večer nezavisnog kratkog filma.

- Advertisement -

Najnovije objave