Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Naši vatrogasci uspješno odradili niz intervencija uklanjanja posljedica razornog potresa

U ispomoći su sudjelovali vatrogasci iz DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Cirkvena, DVD-a Koprivnički Ivanec, DVD-a Pustakovec, DVD-a Glogovac, DVD-a Novačka, DVD-a Novigrad Podravski, DVD-a Prugovac, DVD-a Ferdinandovac, DVD-a Đurđevac i DVD-a Kalinovac

Preporučujemo

Prema trenutačno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 17. siječnja ove godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa, koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ukupno je sudjelovalo 9165 vatrogasaca s 2332 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10527 intervencija.

– U ovim iznimno teškim uvjetima, kada je vrijeme pandemije, loših vremenskih uvjeta, svi smo napravili iznimno kvalitetan posao na području pogođenom potresima – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zahvalio je svim pripadnicima lokalnih vatrogasnih snaga, vatrogascima koji su napustili svoje domove i došli iz svih krajeva Hrvatske te svim službama i volonterima koji su od prvog dana uključeni u pomaganje sugrađanima.

Na područje Gline peta smjena županijskih vatrogasaca pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana uputila se prošle srijede. Županijske vatrogasne snage pomogle su u saniranju oštećenih krovišta stradalih u razornom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.

Na teren je upućeno 17 vatrogasca i tri kombi vozila, a formirane su tri radne skupine. Ova je smjena organizirana bila na način da svako požarno područje Koprivničko-križevačke županije osigura nekoliko vatrogasaca i kombi vozilo, a u ispomoći su sudjelovali vatrogasci iz DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Cirkvena, DVD-a Koprivnički Ivanec, DVD-a Pustakovec, DVD-a Glogovac, DVD-a Novačka, DVD-a Novigrad Podravski, DVD-a Prugovac, DVD-a Ferdinandovac, DVD-a Đurđevac i DVD-a Kalinovac.

Po dolasku u Glinu, županijski su vatrogasci stavljeni na raspolaganje tamošnjoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Posla je bilo puno, ali naši vatrogasci su ga uspješno odradili i sretno se vratili kući.

Foto: Facebook Koprivnički Ivanec

Najnovije objave