Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Natjecanje mladih Crvenog križa održano u koprivničkoj Osnovnoj školi Podolice

Na natjecanju je sudjelovaloukupno 12 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica

Preporučujemo

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizator je natjecanja mladih koje je održano u Osnovnoj školi Podolice u Koprivnici.

Na natjecanju je sudjelovaloukupno 12 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica.

Dvije ekipe imala je OŠ Podolice te po jednu imaju OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, OŠ Koprivnički Bregi, OŠ Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog, OŠ Sokolovac i OŠ Gola. Natjecale su se i tri ekipe mladeži Crvenog križa, a sa svojim predstavnicima sudjelovali su i Gimnazija Fran Galović te Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica.

Ekipe su pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći.

Okupljenima su se uoči samog natjecanja obratili ravnateljica GD Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević, zamjenik župana Ratimir Ljubić i saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je ujedno i otvorio natjecanje.

– Kada sve vas mlade vidimo zajedno na okupu, znamo da ta cijela priča, projekt i misao Crvenog križa ima svoju budućnost, nadu koju nosi u sebi. Dok je vas i našeg Gradskog Crvenog križa, siguran sam da ćemo moći reći da smo kraj koji je pitom, human, solidaran i sprema pomoći svakome kome je to potrebno, ali i štititi prava svakog drugog čovjeka, pravo na različitost, a to je najveća pobjeda svih vaših natjecanja – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Najuspješnije ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja, gdje će biti odlučeno o predstavnicima ovog kraja na državnom, 24. natjecanju mladih HCK u Zagrebu.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti