Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Ne propustite preslatku šetnju virtualnom Virovskom prkačijadom

Unatoč tome što se prkači neće moći kušati, svi imaju priliku pratiti mnoštvo sadržaja putem Facebook stranice Virovske prkačijade

- Advertisement -

Prije pet godina, kada je započela slatka priča “Virovske prkačijade”, Prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača u organizaciji Općine Virje, gotovo nitko izvan granica Koprivničko-križevačke županije nije znao što je prkač.

Isto tako, nitko se nije nadao da će ova slatka manifestacija u tako kratkom vremenu narasti u jednu prepoznatljivu priču, prepoznatu diljem svijeta. Za ovu, jubilarnu petu po redu manifestaciju organizatori su s puno ljubavi i žara pripremali brojna i zaista posebna iznenađenja za svoje drage goste i posjetitelje koji su u sve većem broju drugog vikenda u svibnju dolazili u Virje.

No, sve je iznenadila situacija u kojoj se našao čitav svijet i zatvorio nas u naše domove. Nakon prvog razočarenja zbog činjenice da se ulicama Virja ove godine neće širiti zamamni mirisi slatkih začina i pečenih prkača iz cijeloga svijeta, ove godine Općina je odlučila svoje prijatelje, posjetitelje i drage goste počastiti virtualnom Virovskom prkačijadom.

- Advertisement -

Unatoč tome što se prkači neće moći kušati, svi imaju priliku pratiti mnoštvo sadržaja putem Facebook stranice Virovska prkačijada – International Festival of traditonal cakes do subote 9. svibnja, čime organizatori žele zasladiti ovaj tjedan.

Najzanimljivije sadržaje će potom idući tjedan preseliti na službene web stranice Općine Virje i Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Posjetitelji stranica će upoznati slatke priče o povijesti prkača, prošetati virtualnom interpretativnom “Slatkom šetnjom” kroz Virje, brusiti znanje o tradiciji zabavnim, interaktivnim igrama, upoznati dio dosadašnjih gostiju te se upoznati s ostalim sadržajima koje će organizatori ponuditi za svoje male i velike posjetitelje.

U petak se tradicionalno održava Vrtićka i Mala virovska prkačijada. Najmlađi posjetitelji tada mogu uživati u pitalicama, kvizovima, lutkarsko-zabavnoj emisiji i drugim zanimljivostima, dok je subota rezervirana za one velike prkačoljupce.

“Želja organizatora je drugog tjedna svibnja preplaviti društvene mreže slatkim prhkim kolačima – prkačima te ovim putem pozivamo da se u što većem broju uključite u ovu virtualnu priču slanjem fotografija s ranijih prkačijada, dijelite s nama vaše slatke recepte, stihove, glazbene uratke ili videozapise, sve čime vas prkači mogu inspirirati. Možda ćete upravo vi osvojiti neku od nagrada koje su za vas pripremili organizatori, a svi će radovi biti uvršteni u ovogodišnji program”, istaknuli su iz Općine Virje.

- Advertisement -

Inače, Prvi europski festival malih tradicijskih kolača Virovska prkačijada dobitnik je nagrade – Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2019. – Srebrna povelja u kategoriji “Ruralno turističke i tradicijske manifestacije”.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti