Četvrtak, 29. veljače 2024.

Ne propustite putopisno predavanje Gorana Blaževića u đurđevačkoj knjižnici

Goran Blažević imao je priliku biti jedan od prvih stranaca koji je dobio turističku vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju

- Oglas -

U četvrtak će u đurđevačkoj knjižnici Goran Blažević održati putopisno predavanje Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali.

Naime, početkom 2019. Goran Blažević imao je priliku biti jedan od prvih stranaca koji je dobio turističku vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu koja je desetljećima bila zatvorena za sve strance.

Jedini stranci koji su imali mogućnost ulaska u tu arapsku zemlju bili su hodočasnici muslimanske vjeroispovijesti i poslovni ljudi koji su zbog poslovnih interesa dobivali priliku prijeći granicu i vidjeti tu nepoznatu i zatvorenu zemlju.

- Oglas -

Međutim 2019. Blaževiću se otvorila mogućnost da uđe u tu još uvijek nepoznatu zemlju i bude dio velike ekspedicije kroz pustinju Rub al Khali, koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj Rakayib što bi u prijevodu s arapskoga značilo karavana deva.

Blažević je između nekoliko tisuća prijavljenih kandidata iz čitavog svijeta dobio priliku postati jedan od stotinu pustolova koji su činili dio te nevjerojatne priče, a cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikada prošla tom pustinjom.

Predavanje će se održati u 18 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa te ograničen broj posjetitelja.

Dođite u knjižnicu i poslušajte što je sve doživio na tom čudesnom putovanju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti