Utorak, 6. lipnja 2023.

Nekad mažoretkinje, danas licencirane sutkinje sa stažom dužim od 10 godina

Malo tko zna da se Koprivnica može pohvaliti s čak četiri međunarodne sutkinje od sveukupno njih šest u Hrvatskoj

Često svjedočimo nastupima, smotrama i uspjesima na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima mažoretkinja. No, malo tko zna da na natjecanjima sude licencirani suci koji su licence stekli na razini nacionalnih i međunarodnih organizacija mažoretkinja.

Također, malo tko zna da se Koprivnica može pohvaliti s čak četiri međunarodne sutkinje od sveukupno njih šest u Hrvatskoj.

Naime, nekadašnje mažoretkinje Maja Humski, Mirna Čikor, Ivana Mioković i Nina Kamber Muminović sada su sutkinje sa stažom suđenja dužim od 10 godina.

Maja Humski i Mirna Čikor sudile su proteklog vikenda na Europskom prvenstu mažoretkinja u organizaciji National Baton Twirling Association – NBTA Europe u talijanskom gradu Lignano Sabbiadoro.

Na prvenstvu je sudjelovalo 14 država čiji su se natjecatelji takmičili u osam kategorija podijeljenih u četiri starosne skupine. Sudilo je 14 sutkinja iz Češke, Engleske, Francuske, Italije, Hrvatske, Nizozemske, Rumunjske i Slovenije.

U reprezentaciji Hrvatskog saveza mažoretkinja – HRSAM (najstariji i najbrojniji savez mažoretkinja u Hrvatskoj) bile su natjecateljice i natjecatelji iz Murskog Središća, Čakovca, Goričana, Donjeg Kraljevca, Ludbrega, Požege, Pleternice, Valpova, Kaštela, Splita, Solina i Sinja.

Uspjeh nije izostao te su natjecatelji osvojili sedam zlatnih, 13 srebrnih te pet brončanih medalja.

Ivana Mioković i Nina Kamber Muminović sudile su prošlogodišnje europsko prvenstvo koje je održano u Poreču te ih nakon idućeg državnog prvenstva koje će se u travnju 2023. održati u Cavtatu, očekuje suđenje Europskog prvenstva u bugarskom Plovdivu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti