Petak, 24. svibnja 2024.

Nema novooboljelih u Podravi i Prigorju, broj izliječenih porastao na šest

U tijeku je epidemiološka obrada potencijalnih kontakata štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su tijekom jučerašnjeg dana, nakon pozitivnog testiranja na COVID-19 infekciju, hospitalizirani u koprivničkoj bolnici Dr. Tomislav Bardek

- Oglas -

Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su javnost kako su danas, u četvrtak, protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena tri nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije.

Time je ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije porastao na šest osoba. Trenutačno nema novih slučajeva oboljenja uzrokovanih COVID-19 infekcijom.

U tijeku je epidemiološka obrada potencijalnih kontakata štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su tijekom jučerašnjeg dana, nakon pozitivnog testiranja na COVID-19 infekciju, hospitalizirani u koprivničkoj bolnici Dr. Tomislav Bardek.

- Oglas -

“Kontaktima oboljelih osoba su izuzeti obrisci radi testiranja, određena im je mjera samoizolacije te trenutno ne pokazuju simptome zdravstvenih smetnji. Stanje u Domu je stabilno i pod epidemiološkim nadzorom uz strogo poštivanje svih propisanih mjera, uputa i protokola”, ističu iz Stožera.

U koprivničkoj bolnici trenutačno je hospitalizirano četvero bolesnika pozitivnih na koronavirus koji su u izolaciji na odjelu infektologije i primaju svu potrebnu medicinsku skrb. Sve zdravstvene ustanove funkcioniraju bez poteškoća i u skladu s protokolima te uz pojačane mjere zaštite.

Što se tiče kontrole poštivanja mjera samoizolacije, policajci tijekom posljednja 24 sata nisu zabilježili niti jedno kršenje mjere. Trenutačno je tom mjerom obuhvaćeno 511 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, a svakodnevno se obavlja i kontrola e-Propusnica.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti