Subota, 24. veljače 2024.

Nepoznatoj osobi dao podatke bankovnog računa pa ostao bez 7000 eura

63-godišnjaka je putem e-maila i mobitela kontaktirala nepoznata muška osoba koja mu je rekla da se na njegovom kripto računu ranije uplaćeni iznos povećao na iznos od 4000 eura

- Oglas -

Iako policija konstantno upozorava na različite računalne prijevare, još uvijek postoje osobe koje lako povjeruju u mogućnost lake zarade.

O još jednoj takvoj prijevari izvijestila je Policijska uprava varaždinska. Naime, tamošnji su policajci zaprimili kaznenu prijavu 63-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako stoji u priopćenju PU varaždinske, 63-godišnjaka je putem e-maila i mobitela kontaktirala nepoznata muška osoba koja mu je rekla da se na njegovom kripto računu ranije uplaćeni iznos povećao na iznos od 4000 eura te ga je tražila da mu da podatke svog bankovnog računa (broj tokena te otp (appli 1) i mac (appli 2), lozinke).

- Oglas -

Nesretni 63-godišnjak dao je svoje podatke, a nepoznata je osoba s njegovog računa izvršila isplatu novčanog iznosa od 7000 eura.

Policajci poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

“Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni, informiraju se i da ne poklanjaju povjerenje i osobne podatke bilo kome. Nemojte dijeliti kartični pin ili lozinku za online bankarstvo. Ne šaljite novac na neki nepoznat račun bez prethodne provjere, a ako mislite da se radi o lažnom pozivu za uplatu prijavite svojoj banci. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192”, poručili su iz policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti