Petak, 12. travnja 2024.

Neslavni rekorder dolazi iz Koprivnice, biciklirao je s 2,23 promila

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 142 kilometara na sat

- Oglas -

Najveća koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda na području koprivničko-križevačke županije utvrđena je u nedjelju u 00.25 sati u Koprivnici, u Ulici Ante Starčevića, i to kod 31-godišnjeg biciklista. Neslavni rekorder vozio je pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u nedjelju u 00.01 sati u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 142 kilometara na sat, iako je ondje ograničenje 70 kilometara na sat.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola u prometnom nesrećama nisu evidentirani. Dva vozača napustila su mjesto događaja prometnih nesreća te su naknadno pronađeni.

- Oglas -

Okolnosti uslijed kojih je najčešće došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno kretanje vozila na kolniku (1), nepropisno pretjecanje (1) nepropisno skretanje (1), zakašnjelo uočavanje opasnosti (1) i ostale greške (2).

Tijekom vikenda sankcioniran je 201 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Nadalje, izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača, a oni su počinili tri prometna prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola – 1, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, ostalo – 1).

U sklopu predstojećeg tjedna koprivničko-križevački policajci će prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, recidivista.

- Oglas -

“S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova”, priopćili su u ponedjeljak iz koprivničko-križevačke policije.

Pazite da i vi ne postanete neslavni rekorder.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti