Subota, 1. travnja 2023.

Neslavni rekorder vikenda napuhao je više od dva i pol promila

S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda

Preporučujemo

Tijekom vikenda od 3. do 6. ožujka 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih sedam s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama.

Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji u četiri prometne nesreće. U prometnim nesrećama dva mlada vozača evidentirani su kao počinitelji prometnih nesreća.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno kretanje vozila na kolniku (4), nepoštivanje prednosti prolaska (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), neočekivana pojava opasnosti na cesti (1) i ostale greške (2).

Tijekom vikenda sankcionirano je 158 prometnih prekršaja od čega 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 68 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. ožujka u 00.45 sati u Goričkoj ulici u Koprivnici kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,66 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 4. ožujka u 21.31 sati, u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tri vozača su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. U pojačanom nadzoru prometa tijekom vikenda zatečena su dva recidivista.

Nadalje, izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača, a isti su počinili 11 prometnih prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola – 5, brzina – 1, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, ostalo – 4).

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka i recidivista. S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti