Srijeda, 21. veljače 2024.

Bjelovarski gradonačelnik Hrebak: ‘Bjelovar i Koprivnica moraju biti dvije lokomotive koje će vući cijelu našu regiju’

'Bjelovar je izgradio svoj sustav gospodarenja otpadom, Podravina tek treba. Mi smo svoj problem gospodarenja otpadom riješili za minimalno 30 godina i nećemo dozvoliti tuđe "smeće" u našem gradu, ali sigurno nećemo niti drugima voziti svoje "smeće"', rekao je Hrebak

- Oglas -

”Podravina i Bilogora ne smiju i neće biti konkurenti već nositelji razvoja središnje Hrvatske. Grad Bjelovar i Grad Koprivnica moraju biti dvije lokomotive koje će vući cijelu našu regiju”, poručio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u objavi na svojoj Facebook stranici.

Povod njegovom obraćanju bila je objava Glasa Podravine i Prigorja ”Podravini smeće iz Bjelovara i spalionica otpada, Bjelovaru moderna cesta i podravska pitka voda”, koju možete pročitati OVDJE.

Evo cijele Hrebakove objave:

- Oglas -

”Predugo je Bjelovar spavao zimskim snom i gledao kako se Koprivnica razvija. Zadnjih godina Bjelovar se krupnim koracima razvija kao moderan grad i veseli nas partnerstvo i suradnja, a ne suparništvo s našim susjedima i prijateljima iz Koprivnice.

Kao što se zalažem za brzu cestu za Bjelovar, tako ću se zalagati i da brza cesta dođe što prije do Koprivnice jer naša regija može biti jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj samo dolaskom brze ceste koja će dodatno razviti gospodarstvo oba grada.

Bjelovar je izgradio svoj sustav gospodarenja otpadom, Podravina tek treba. Mi smo svoj problem gospodarenja otpadom riješili za minimalno 30 godina i nećemo dozvoliti tuđe “smeće” u našem gradu, ali sigurno nećemo niti drugima voziti svoje “smeće”.

Bjelovar je zadnjih godina prestao svoje probleme rješavati po principu brigo moja pređi na drugoga, a sigurno nećemo svoje probleme rješavati niti u “tuđem dvorištu”. Naš održivi, moderni sustav gospodarenja otpadom vrijedan 15 milijuna eura razvijamo zadnje tri godine uz veliku pomoć EU sredstava od preko 90%, a kroz dva mjeseca ćemo u potpunosti izgraditi svoj reciklažni centar Bjelovar u našim Dolinama.

Kao saborski zastupnik zagovarat ću tezu i predložiti Vladi da mi imamo upravo svoj, “Bjelovarski reciklažni centar Doline” koji će biti uskoro spreman, a u kojem će se sortirati, kompostirati, reciklirati naš otpad s područja naše županije i nakon obrade u centru, ponovno vraćati kao gotova sirovina u industriju.

- Oglas -

Dragi moji prijatelji Podravci, u nama imate ruku partnerstva, prijateljstva, a ne suparništva, samo zajedno možemo biti jači. Nadmećimo se idejama, vizijama, jer jedino one mogu stvarati nove vrijednosti i razvijati naša dva perspektivna i moderna grada”, stoji u objavi bjelovarskog gradonačelnika.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti