Srijeda, 29. studenoga 2023.

Nešto vas zanima vezano uz koronavirus? Postavite pitanje i brzo dobijete odgovor

Chatbot aplikacija omogućuje brže povezivanje korisnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

- Advertisement -

Facebook stranica HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo (messenger) uvela je novitet, tzv. chatbot aplikaciju ili službeni alat koji interaktivno informira širu javnost te tako znatno olakšava rad epidemiologa i drugih zdravstvenih stručnjaka aktivno uključenih u borbu protiv koronavirusa.

“Chatboti su računalni programi dizajnirani za komunikaciju s ljudima te pomažu odgovarati na pitanja koja korisnici imaju vezano uz određenu temu. Funkcionira tako da korisnik pošalje upit, a chatbot automatski odgovara, u bilo koje vrijeme, bez potrebe za dodatnim stručnjacima u podršci, jer je već prethodno naučen kako da odgovori. Osim što štedi vrijeme, informira sve zainteresirane korisnike te se oni osjećaju ugodnije pitati kad imaju saznanje da će biti odgovoreno u bilo koje vrijeme na sva njihova pitanja”, istaknuli su iz HZJZ-a.

Prema istraživanju tvrtke Hero Factory, autorima ove chatbot aplikacije, isprogramirana je struktura, istražene su sve informacije te je razrađena tematika u koju su implementirani stručna pomoć i znanje epidemiologa i stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Advertisement -

Chatbot aplikacija tako omogućuje brže povezivanje korisnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ako se pokaže potreba za dodatnim pojašnjenjima, korisnik uvijek može kontaktirati stručnjake i epidemiologe putem upita na dežurne telefone u pozivnim centrima koji su objavljeni na www.hzjz.hr stranici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti