Subota, 24. veljače 2024.

Ništa od Mostovog referenduma o ukidanju covid-potvrda i ‘stožerokracije’, evo što je odlučio Ustavni sud

Odluka o prvom pitanju donesena je s tri glasa protiv, dok je protiv odluke o drugom pitanju bio jedan član Ustavnog suda

- Oglas -

Ustavni sud Republike Hrvatske zaključio je da referendumska pitanja iz dviju inicijativa Mosta, o ukidanju covid-potvrda i “stožerokracije”, nisu u skladu s Ustavom.

Zbog toga o predloženim referendumskim pitanjima nije dopušteno raspisivanje referenduma.

Odluka o prvom pitanju donesena je s tri glasa protiv, dok je protiv odluke o drugom pitanju bio jedan član Ustavnog suda, izvještava Index.hr.

- Oglas -

“Ustavni sud utvrdio je da nije u skladu s Ustavom referendumsko pitanje predloženo u zahtjevu organizacijskog odbora građanske inicijative Odlučujmo zajedno! za raspisivanje referenduma o prijedlogu dopune članka 17. stavka 1. Ustava. Stoga o predloženom referendumskom pitanju nije dopušteno raspisivanje referenduma”, priopćio je Ustavni sud.

Isti zaključak Ustavni je sud donio i u vezi sa zahtjevom organizacijskog odbora građanske inicijative “Dosta je stožerokracije” za raspisivanje referenduma o prijedlogu izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kompletno priopćenje Ustanovg suda možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti