Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

NK Rasinja: ‘Još ozbiljnije stvari ćemo raditi kada dobijemo vlastito igralište s popratnom dvoranom’

Mislim da sredina ljestvice nije realan pokazatelj naših mogućnosti, već da pripadamo u sam vrh ove lige, ističe Ivan Zrinski, igrač i član uprave NK Rasinje

Preporučujemo

Nogometaši Rasinje jesenski dio prvenstva u Trećoj ŽNL skupina Koprivnica – Đurđevac završili su na šestom mjestu sa 16 osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica. Upisali su po četiri pobjede i remija, a triput su poraženi, uz gol razliku 23:19.

– S obzirom na to kako smo loše startali u ovu sezonu, možemo biti i zadovoljni. U prvih šest kola upisali smo samo pet bodova te smo vlastitim pogreškama izgubili možda čak njih osam. U sljedećih pet kola osvojili smo 11 bodova, s tim da smo bodove uzimali i u gostima protiv prve dvije ekipe u ligi. Mislim da sredina ljestvice nije realan pokazatelj naših mogućnosti, već da pripadamo u sam vrh ove lige – ističe Ivan Zrinski, igrač i član uprave NK Rasinje.

U odnosu na sezonu ranije u klubu nisu imali nekih većih odlazaka, ali su doveli nekoliko kvalitetnih igrača. Manuel Horvat i Nino Balog stigli su iz Sabarije, a konačno su uspjeli riješiti pitanje golmana koje muči mnoge klubove u županiji. Doveden je Filip Bobek iz Omladinca Mačkovec. No, na njega su mogli ozbiljnije računati tek nakon nekoliko kola.

– Veselio me i povratak naših ozlijeđenih igrača Miloševića, Kelrajtera i Martinage, a potpisali smo i nekoliko mladih dečki iz sela koji bi se trebali kaliti ove sezone. Konačno nemamo ni problema sa skupljanjem ekipe, na utakmice nas dolazi u prosjeku 16-17. Pojačanja su se svakako pokazala odlična i s kosturom ekipe od prošlih sezona mislim da imamo vrlo dobru ekipu – kaže Zrinski, koji nije zadovoljan kako su u ljeti odradili pripreme i smatra da se i to odrazilo na loš početak sezone.

Detalj s utakmice između Mičetinca i Rasinje
Detalj s utakmice između Mičetinca i Rasinje // Foto: Robert Rodman

– Tijekom sezone trebao nas je voditi naš igrač Renato Kralj s kojim smo osvojili naslov u Četvrtoj ŽNL prije dvije sezone, ali je zbog privatnih obveza odustao početkom prvenstva. Vidjelo se da smo krenuli krivim putem te smo nakon tri kola odlučili za trenera dovesti Krunoslava Juratovića iz Močila, koji ujedno igra za naše veterane. Nakon nekoliko utakmica taj se potez pokazao kao pun pogodak. Treninge u dogovoru s Juratovićem vodi naš najiskusniji igrač Goran Firbas – otkrio je Zrinski, dodavši kako im pojačanja u ovom trenutku nisu potrebna.

– Imamo sjajnu ekipu s dugačkom klupom i na svakoj utakmici možemo računati na 14-ak kvalitetnih igrača. Glavna želja je da nitko ne ode, da se nitko ne ozlijedi i da s istom ekipom završimo sezonu. Ako će to biti potrebno, dovesti ćemo jedno ili dva pojačanja. Na proljeće ćemo ići utakmicu po utakmicu pa što bude. Realno možemo očekivati ulazak u top 5, a želja je biti pri vrhu s najboljima u ligi, iako je radi lošeg početka prvenstva teško očekivati titulu. Zbog toga nema ni pritiska kao što je to bilo prije dvije godine u Četvrtoj ŽNL kada smo vidjeli koliko smo se morali pomučiti za osvajanje naslova, iako smo imali najbolju ekipu u ligi. Na ispadanje iz lige ni ne pomišljamo već se i sljedeće godine realno vidimo u Trećoj ŽNL – rekao je Zrinski.

Pohvalio je mladu upravu koja je napravila velike korake u posljednje četiri godine za napredak kluba.

– Puno je toga napravljeno, ali još više toga imamo za napraviti. Mislim da ozbiljnije stvari ne možemo početi raditi dok nećemo dobiti vlastito novo igralište s popratnom školskom dvoranom pokraj igrališta. U bliskoj budućnosti očekujem da ostanemo gdje jesmo, ali se nadam da za dvije do četiri godine možemo početi raditi puno ozbiljnije te da možemo očekivati puno veće stvari za naš klub – izjavio je Zrinski, koji nam je otkrio i novosti vezane uz novi travnjak.

– Teren pripremamo sitnim koracima te ne želimo srljati da preranim igranjem na igralištu uništimo novi travnjak. U planu je bilo da se ovo ljeto preselimo kraj škole, ali pošto ovisimo o izgradnji nove školske dvorane uz igralište, koju ćemo imati pravo koristiti, čekamo da radovi na dvorani krenu. Za očekivati je da bi ove godine konačno mogla započeti izgradnja. Prema tome, očekujemo konačnu selidbu na novo igralište u 2022. godini – kaže Zrinski, naglasivši da će tada ozbiljnije krenuti i u rad s mladima jer o tome ovisi budućnost kluba.

Novo nogometno igralište u Rasinji
Radovi na novom nogometnom igralištu u Rasinji // Foto: NK Rasinja

Pojasnio je da ne planiraju osnivati svoju omladinsku školu, već im je želja da zajedno s hrvatskim trećeligašem Tehničarem vode, odnosno da im pomognu u vođenju škole jer ionako sva djeca iz Rasinje i okolice igraju u Cvetkovcu, a znamo i da je veliki problem svim klubovima manjak djece.

– Ne želimo ‘uzimati’ djecu iz drugih klubova, već pripomoći susjedima kako možemo jer će ionako na kraju većina tih mladih Rasinjčana završiti u našem klubu. A nama je ujedno želja da čim više domaćih dečki igra za NK Rasinju – rekao je Zrinski.

Iako je ova situacija s koronavirusom poremetila mnoga poslovanja i rad klubova, priznaje da financijski stoje vrlo dobro te da klub uz ozbiljno vođenje može izdržati i sljedeću godinu kakva god ona bila. No, očekuju veliku pomoć Općine Rasinja kako bi njihov novi travnjak bio što veće kvalitete, a to iziskuje značajna financijska sredstva.

– Podrška navijača nam je vrlo bitna, kao i svakom ozbiljnijem klubu u županiji. Među ostalim, zahvaljujući njima i njihovim donacijama i dalje stojimo stabilno što se tiče financija. Na svu sreću, ove jeseni odigrali smo samo jednu utakmicu bez gledatelja te se nadam da će biti i posljednja ove sezone jer utakmice bez gledatelja u županijskom nogometu ipak nemaju smisla. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim navijačima na podršci koji i dalje mogu sve novosti o klubu saznati na našoj Facebook stranici na koju smo jako ponosni jer smo jedan od ‘najlajkanijih’ klubova u županiji, a svakako ‘najlajkaniji’ u našoj ligi – zaključio je Ivan Zrinski, koji je iskoristio priliku i svim njihovim navijačima, Rasinjčanima i čitateljima portala Klikaj.hr poželio obilje zdravlja i sreće u, nada se, boljoj 2021. godini.

- Advertisement -

Najnovije objave