Četvrtak, 16. rujna 2021.

Nogometaši Radnika Križevci ambiciozno gledaju prema novoj sezoni u Trećoj HNL Sjever

Bilo je dosta promjena u igračkom kadru ovog ljeta. U ovom trenutku na raspolaganju treneru Draženu Kemenoviću je 25 igrača, a na pripreme je pozvano nekolicina izlaznih kadeta, odnosno juniora

Preporučujemo

Član Treće HNL Sjever Radnik Križevci danas, u petak, održat će prozivku igrača. U ovom trenutku na raspolaganju treneru Draženu Kemenoviću je 25 igrača, a na pripreme je pozvano nekolicina izlaznih kadeta, odnosno juniora.

Prometno je još uvijek u križevačkom trećeligašu. Naime, iz kluba je otišao Žarko Bastašić, koji se priključio friškom četvrtoligašu Borcu iz Imbriovca; Matija Višak, koji je prešao u redove legradskog Graničara, a vjerojatno najzvučniji odlazak iz Križevaca je odlazak Mihaela Mladena, donedavnog igrača Slavena Belupa, a koji je otišao u redove Mladosti iz Ždralova.

Trener Dražen Kemenović
Trener Dražen Kemenović // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Također, klub je napustio i odlični mlađahni stoper Mihael Mačković, koji će u narednoj sezoni nastupati za Croatiju iz Hrastja. Što se pak dolazaka tiče, najzvučnije ime je Marko Nikolić, koji je u minuloj sezoni u Četvrtoj HNL u bojama Mladosti iz Kloštra Podravskog postigao čak 41 zgoditak, čime su Radnikovci pronašli adekvatnu zamjenu za iskusnog 39-godišnjeg Tomislava Borovčaka, koji je unatoč godinama bio prava opasnost za suparničku obranu.

Borovčak je najavio kako će ostati dio stručnog stožera Križevčana, ali će prestati s aktivnim igranjem nogometa, prvenstveno zbog poslovnih obveza.

Da će biti još nekih odlazaka, ali i dolazaka potvrdio je i klupski tajnik Dejan Pernjak, ali je kazao kako je još sve u fazi razgovora te da ne želi prejudicirati stvari.

– Ono na čemu još aktivno radimo je zadnja linija. Još uvijek smo u potrazi za stoperom i lijevim bokom. Određene razgovore u tom pravcu vodimo i vjerujem da ćemo u narednih pet do osam dana imati definirane i te pozicije – kazao je Pernjak.

Dodao je kako klub i ove sezone želi biti u vrhu prvenstvene ljestvice.

– To konkretno znači biti u toj famoznoj Ligi za prvaka i time smo zadovoljili svoje ambicije i ambicije sponzora. Što se tiče eventualnog napredovanja u tzv. jedinstvenu Treću, odnosno Drugu ligu, moram istaknuti da sve ovisi o željama našeg glavnog sponzora tvrtke Radnik i Grada Križevaca, koji bi nas u tome morali pratiti. No, pred nama je uskoro faza rekonstrukcije stadiona tako da prvo moramo stvoriti infrastrukturne uvjete da bi mogli o nečemu više razmišljati – pojasnio je Pernjak.

Dejan Pernjak
Dejan Pernjak // Foto: Privatna arhiva

Pred Križevčanima je i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa gdje se nadaju da će ih ždrijeb pomaziti i da će ponovo križevačkoj publici omogućiti dolazak nekog od prvoligaša na gradski stadion. Što se tiče pripremnih susreta, u subotu je na rasporedu susret s Koprivnicom i već u nedjelju s Tomislav Radnikom. Potom slijedi susreti s đurđevačkim Graničarom, Viroviticom, Slavenom Belupom, Bednjom iz Beletinca, Vrbovcem i Hrvatskim bojovnikom.

Početak prvenstva u Trećoj HNL Sjever zakazan je za 21. kolovoza, a Radnik Križevci sezonu otvara u Murskom Središću protiv tamošnjeg Rudara.

Najnovije objave