Subota, 21. svibnja 2022.

Nova odluka Stožera: Bez maski na događajima gdje svi imaju COVID digitalne potvrde

Time šaljemo poruku da će digitalne COVID potvrde biti zamjena za nošenje maski za lice u sve više situacija, rekao je Božinović

Preporučujemo

Nacionalni Stožer civilne zaštite donio je odluku po kojoj se maske za lice više neće morati nositi na događanjima gdje se nalaze samo osobe koja imaju digitalnu covid potvrdu, objavio je u petak na konferenciji za novinare načelnik Stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Time šaljemo poruku da će digitalne COVID potvrde biti zamjena za nošenje maski za lice u sve više situacija. Ako hoćete konkretno, na našoj idućoj konferenciji za medije, mi s ove strane i vi s vaše, imat ćemo digitalne COVID potvrde i konferenciju ćemo održati bez maski”, najavio je Božinović.

Najavio je sljedeći tjedan otvaranje dijaloga sa sindikatima i poslodavcima o odluci da će cijepljenje djelatnika biti uvjet tvrtkama za daljnju financijsku potporu koju dodjeljuje Vlada.

“Ono što nam predstoji, to je otvaranje dijaloga resornih ministara sa sindikatima i poslodavcima. Dužnost Vlade je da u zaštiti života može ići prema rješenjima koji moraju voditi računa o širim društvenim interesima. Treba razgovarati jesu li svi benefiti države uvijek i u svakoj situaciji bezuvjetni”, kazao je ministar Božinović.

“Proći će ljeto, jesen će brzo, one države koje će se brže procijepiti imat će manji četvrti val i manje ekonomske štete. Očekujem razumijevanje svih jer interes nam je zajednički. Živjeti i privređivati moramo, ali to možemo jedino u zdravom okruženju. Vlada neće odustati od potpora, ali očekujemo od svih drugih da participiraju u krizi. Put je jasan, znanstveno, stručno utemeljen, a to je cijepljenje”, istaknuo je načelnik Stožera Božinović.

Pozvao je sve koji imaju utjecaj, da pozovu svoje članove da se cijepe jer će ulazak u jesen time biti lakši.

- Advertisement -

Najnovije objave