Petak, 19. srpnja 2024.

Prijavite se na street art radionicu u koprivničkom Domu mladih

Iako je radionica namijenjena djeci i mladima, pozvani su i svi odrasli da subotu provedu uz crtanje murala

- Oglas -

Povodom crtanja murala ‘Europska Amazona’ na pročelju koprivničkog Doma mladih, WWF Adria i Graffiti na Gradele, uz podršku komunalnog poduzeća Komunalac i Grada Koprivnice, organiziraju 10. srpnja radionicu street arta za djecu i mlade.

Održat će se u atriju Doma mladih s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je 2 sata.

Radionica će polaznice i polaznike uvesti u svijet street arta pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić, a koji će kroz ovu formu umjetnosti naučiti više o zaštiti prirode i karakterističnim vrstama koprivničkog kraja, koji se nalazi u samom srcu budućeg UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

- Oglas -

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 7 do 15 godina, a kako je broj polaznika i polaznica ograničen na 15 osoba, potrebno se prethodno prijaviti putem Google obrasca.

Iako je radionica namijenjena djeci i mladima, pozvani su i svi odrasli da subotu provedu uz crtanje murala.

Organizatori će osigurati sve potrebne materijale, kao i osvježenje za polaznike i polaznice, a događaj će se održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Rijeke Mura, Drava i Dunav teku kroz pet zemalja i čine zeleni pojas dug 700 kilometara koji povezuje gotovo milijun hektara jedinstvenog područja prirodne i kulturne baštine koji će ove godine od strane UNESCO-a biti proglašen kao prvi svjetski rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav između pet država (TBR MDD).

Kako bi obilježili taj značajan uspjeh sa strane zaštite prirode, grafiti umjetnik CHEZ 186 prenijet će vrijednosti i specifičnosti ovog područja na veliko platno, odnosno pročelje Doma mladih.

- Oglas -

Više informacija o Europskoj Amazoni možete pročitati ovdje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti