Četvrtak, 28. rujna 2023.

Novi Erasmus+ projekt OŠ Fran Koncelak Drnje: razvoj čitalačke i jezične pismenosti te popularizacija čitanja knjiga i znanstvenih članaka

Aktivnim sudjelovanjem u projektu učenici će naučiti prepoznati lažne i senzacionalističke vijesti te pretraživati znanstvene članke

- Advertisement -

Nakon iznimno uspješne provedbe Erasmus+ projekta SLAM, tim učitelja Osnovne škole Fran Koncelak Drnje odlučio je napisati projekt za razvoj čitalačke pismenosti naziva TITLE – Teaching, Improving and Training Literacy Education.

“Ove je godine Agencija za mobilnosti i programe EU odobrila svega 16 projekata, a projekt naše škole bio je visoko rangiran, ocijenjen kao treći najbolji u državi, s ostvarena 93 boda. Uz nas, partneri na projektu su škole iz Estonije, Portugala i Italije”,  istaknula je koordinatorica projekta Renata Tišler.

Glavni ciljevi projekta su razvoj čitalačke i jezične pismenosti te popularizacija čitanja knjiga i znanstvenih članaka, a uključeni su učenici od petog do osmog razreda matične škole u Drnju i Područne škole Josipa Generalića Hlebine.

- Advertisement -

Prema riječima učiteljice Elene Belec želja Erasmus+ tima je podučiti djecu raznim vještinama koje će im olakšati cjeloživotno učenje, kroz aktivne metode rada, poput kreativnog pisanja, kritičkog razmišljanja i kolaborativnog učenja, koje su im potrebne za sve nastavne predmete.

I ostale članice tima, učiteljice Dunja Valenčak, Ana Tustonjić Dombaj, Ksenija Varović, Stjepana Kadić, Martina Hrastić Farkaš, Andrea Pandurić, Ksenija Marić i Adela Stilin naučit će učenike kako pristupiti različitim vrstama teksta i kako ih čitati s razumijevanjem, što će razviti njihovo opće znanje, razumijevanje konteksta, ali i poboljšati uspjeh u školi.

Aktivnim sudjelovanjem u projektu učenici će naučiti prepoznati lažne i senzacionalističke vijesti te pretraživati znanstvene članke.

“Unutar dvije godine, koliko će trajati projekt, planirane su brojne aktivnosti, a zbog pandemije morat ćemo biti kreativni u provođenju istih. Jedna od glavnih aktivnosti je i kreativno izražavanje kroz pisanje grafičke novele, stvaranje ilustriranih karti te izradu taktilnih knjiga”, rekla je članica tima Ana Tustonjić Dombaj.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti