Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Novi-stari međimurski župan Matija Posavec: ‘Nastavljamo u petoj brzini, idemo raditi’

Kandidirao sam se zbog građana, u politici i javnom poslu građani su vaš poslodavac, rekao je Posavec

Preporučujemo

Matija Posavec uvjerljivi je pobjednik prijevremenih izbora za međimurskog župana, koji su održani u nedjelju.

U svojoj prvoj izjavi nakon što je bilo jasno da je do nogu potukao svoje konkurente Posavec je prije svega zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore.

– Na četiri kandidata dobiti oko 80 posto nije malo. Vjerujem da nigdje u Hrvatskoj na izborima nije bilo ovakvog rezultata. No, želim reći da ovo nije moja pobjeda, ovo je pobjeda građana Međimurja, pobjeda svih onih koji su vjerovali u mene i podržavali me, stisnuli mi ruku i motivirali me da se ponovno kandidaram. Kandidirao sam se zbog građana, u politici i javnom poslu građani su vaš poslodavac – rekao je Posavec, dodavši kako je ovaj rezultat najveći legitimitet koji postoji.

– Izbori su festival demokrajie, građani su jasno poručili što i koga žele. Naravno, nema nikakve euforije, bacamo se odmah na posao. Donosit ćemo i rebalans proračuna i proračun, srećom imamo većinu u Županijskoj skupštini. Vjerujem da će sve biti stabilno. Nastavljamo u petoj brzini, idemo raditi – dodao je Posavec, naglasivši da neće nikoga iznevjeriti.

Ponovio je da je bila prljava kampanja, ali da se u Međimurju prljava kampanja nikada nije tolerirala i takvi kandidati uvijek su loše prošli.

Što se tiče afere u kojoj se našao i zbog čega je 10. rujna podnio ostavku, zbog čega se ponovno i išlo na izbore, Posavec je kazao kako se on još uvijek samo sumnjiči, a “dokazi i konkretne stvari će biti poznate kada se dovrši istraga”.

Posavčev zamjenik će, kao i prije, biti Josip Grivec.

Matija Posavec ponovno je izabran za župana Međimurske županije

- Advertisement -

Najnovije objave