Utorak, 29. studenoga 2022.

Novi vizualni identitet koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’

Kako ističu u Knjižnici, kvalitete novoga dizajna su njegova prilagodljivost i primjenjivost u različite svrhe koje odražavaju viziju knjižnice budućnosti

Preporučujemo

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica predstavila je novi vizualni identitet nastao kao dio procesa modernizacije i rebrendiranja programa i usluga knjižnice, jačanja naglaska na raznovrsnosti programa i tehnologija dostupnih u knjižnici, kao i isticanja inkluzivnosti kao već prepoznatljive misije ove kulturne ustanove.

Višemjesečni proces kreiranja novoga vizualnog identiteta u kojem je sudjelovao tim knjižničara započeo je krajem 2021., a utemeljen je na promišljanju vizije budućnosti koprivničke knjižnice te uloge novog identiteta u toj viziji.

Rezultat, a ujedno i temelj novog identiteta je znak i logotip koji se sastoji od stiliziranog slova K čija je okomita linija izvedena u obliku olovke, a krakovi u obliku tanke linije koja izvire iz vrha olovke i grana se u dva dijela. Logotip se sastoji od spomenutog znaka i natpisa Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica pri čemu je ime i prezime Fran Galović izvedeno u kurzivu.

Novi logotip koprivničke Knjižnice // Foto: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica

Kako ističu u Knjižnici, kvalitete novoga dizajna su njegova prilagodljivost i primjenjivost u različite svrhe koje odražavaju viziju knjižnice budućnosti. Osim slova K koje se referira na knjižnicu kao ustanovu i grad Koprivnicu u kojem ona djeluje, važan element su olovka i linija koje simboliziraju pisanje (a posredno tekst, čitanje, ideju stvaranje), podcrtavanje/bilješke (kao referenca na učenje, podučavanje, znanje), kreativnost (crtanje, bilo koji oblik likovnog izražavanja – olovkom, bojom, kistom na papiru, platnu ili tabletu), dok je sama linija koja čini krakove slova K element inkluzivnosti – ona u svojim različitim oblicima povezuje teme, ideje, programe i mogućnosti koje knjižnica nudi i koje se u knjižnici stvaraju.

Novi vizualni identitet obuhvatio je sljedeće elemente: logotip, paletu boja, tipografiju, ikone, dizajna plakata, brošura, članskih iskaznica, posjetnica, memoranduma, svih potrebnih natpisa i obavijesti za korisnike, dizajn vizuala za digitalne medije, video i fizički prostor, prezentacije, pozivnice, e-mail potpise, natpise na ulazu u zgradu, oznake odjela i službi te dizajn signalizacije u prostoru i oznaka na policama, priopćeno je iz koprivničke Knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti