Utorak, 28. rujna 2021.

Novo popuštanje mjera: od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i sajmovi?

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera, epidemiolozi pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća

Preporučujemo

Blaži set epidemioloških mjera tek je stupio na snagu, no već se razgovara o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera, pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća, ljude na otvorenome i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz gospodarske mjere i vjerojatno otvaranje terasa prvog dana ožujka gotovo sigurno neće održati najavljeni prosvjed.

Najnovije objave