Srijeda, 29. studenoga 2023.

Obavijest o ponovnom radu Bibliobusa na širem koprivničkom području

Posuđena građa ne vraća se u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, nego isključivo u Bibliobusu

- Advertisement -

Od utorka, 19. svibnja, Bibliobus ponovno kreće u obilazak stajališta prema redovnom rasporedu.

Raspored za svibanj dostupan je na poveznici, a raspored do godišnjih odmora dostupan je ovdje.

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora do daljnjega je moguće koristiti isključivo usluge vraćanja i posudbe građe.

- Advertisement -

Korisnici neće moći ulaziti u Bibliobus te se moli sve korisnike da knjige koje vraćaju odlažu u kutije postavljene na ulazu u Bibliobus (na stepenicama).

Neće se naplaćivati zakasnina ostvarena u vrijeme kada Bibliobus nije obilazio stajališta. Posuđenu građu korisnici ne vraćaju u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica, nego isključivo u Bibliobusu.

Mole se korisnici da ne dolaze u grupama (obiteljski posjet, vrtićka grupa, razred ili slično) i da pri dolasku na stajalište formiraju red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra.

Za vraćanje građu nije potrebno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga razdužena i pripremljena za daljnju posudbu. Zbog toga se korisnici mole za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

“Molimo korisnike za razumijevanje jer će im zbog epidemioloških mjera i radova u spremištu do daljnjega za posudbu biti dostupna manja količina naslova, te se broj knjiga (ili slikovnica) koje se mogu posuditi privremeno ograničava na dvije jedinice građe. Iz istih razloga, privremeno nemamo mogućnost prethodne pripreme knjiga za korisnike.
Molimo korisnike da se zbog svoje i naše sigurnosti prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite”, rekla je knjižničarka Valentina Mikec

- Advertisement -

Organiziranih programa u Bibliobusu do daljnjega neće biti, a s obzirom na epidemiološku situaciju i u cilju zaštite zdravlja korisnika i osoblja, Bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti