Utorak, 25. siječnja 2022.

Obilježena 21. godišnjica smrt Franje Tuđmana

Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred rodne rodne kuće Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću

Preporučujemo

Utemeljitelj moderne Hrvatske i njezin prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman umro je u Zagrebu 10. prosinca 1999.

U povodu 21. godišnjice smrti prvog predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem položilo je vijenac na Tuđmanovu grobu na zagrebačkom groblju Mirogoju, donosi HRT.

– Franjo Tuđman jedna je od najvećih povijesnih ličnosti u hrvatskome narodu. Sjećanje na njega ne blijedi, sjećanje na njega postaje sve veće. Čini mi se da ga počinju razumijevati i oni koji su mu devedesetih bili politički suparnici – poštuju ga i cijene. Drago mi je da je Tuđman danas osoba koja se izravno povezuje sa stvaranjem hrvatske države i sa svim što je obilježilo naših zadnjih 30 godina – rekao je Gordan Jandroković.

– HDZ je danas pozicioniran upravo tamo gdje ga je pozicionirao naš utemeljitelj i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Na tom ćemo tragu i nastaviti. Zastupati interese hrvatskog naroda i graditi perspektivu trasiranu onako kako ju je postavio naš prvi predsjednik – izjavio je Tomo Medved.

Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred rodne rodne kuće Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić je rekao da je Franjo Tuđman pokazao kako se za hrvatsku državu može boriti iz različitih pozicija, on kao sin predratnog HSS-ovca, pripadnik partizanskog pokreta, ravnatelj Instituta za povijest hrvatskog naroda i kao disident.

Također, u četvrtak, 10. prosinca, otvoren je Spomenik domovini na Trgu Stjepana Radića uz nazočnost predstavnika državnih vlasti i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Autor Spomenika domovini je Nenad Fabijanić, a vrijedan je gotovo 35 milijuna kuna te je smješten nasuprot kipu prvoga hrvatskog predsjednika.

- Advertisement -

Najnovije objave