Nedjelja, 24. rujna 2023.

Obilježeni Dan policijske kapelanije ‘Sveti Marko Križevčanin’ i 30. obljetnica Specijalne jedinice policije ‘Ban’

U crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici svetu misu predslavio je varaždinski biskup mons. Božo Radoš, kod Spomenika hrvatskoj slobodi položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zajedničko druženje nastavljeno je u Društvenom domu u Reki

- Advertisement -

Mnogobrojni bivši i sadašnji djelatnici i pripadnici policije i specijalne policije okupili su se povodom proslave Dana policijske kapelanije ‘Sveti Marko Križevčanin’ i obilježavanja 30. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije PU Koprivničko-križevačke ‘Ban’.

U crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici svetu misu predslavio je varaždinski biskup mons. Božo Radoš, kod Spomenika hrvatskoj slobodi položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zajedničko druženje nastavljeno je u Društvenom domu u Reki.

U ime Grada Koprivnice okupljenima se u Reki pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji se u svom govoru osvrnuo na veliki značaj i doprinos naših branitelja.

- Advertisement -

– U taj, sam početak ratnih događanja, jedna mala skupina pravih i hrabrih ljudi, dovela je do toga da imamo jednu snažnu vojsku i policiju, da u tom ratu i pobijedimo te da imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Bili ste najbolji i najjači kad doslovno od nikoga u Europi i svijetu nismo imali razumijevanje i potporu. Na tim temeljima, nastala je naša Policijska uprava koprivničko-križevačka, za koju slobodno možemo reći da je među najorganiziranijim i najprofesionalnijim upravama u državi i pokazuje svojim primjerom zašto je slogan ‘Sigurnost i povjerenje’, a ne represija – kazao je u svom govoru gradonačelnik Jakšić.

Policija
Bivši pripadnici specijalne policije // Foto: koprivnica.hr/PU koprivničko-križevačka

Uz Jakšića, u pozdravnim govorima okupljenima su se obratili i policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, predsjednik USJPDR ‘Ban’ Koprivnica Ivica Jurenec, v.d. načelnika PU koprivničko-križevačke Marijan Kirin, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković i umirovljeni general i saborski zastupnik Željko Sačić.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti