Četvrtak, 29. veljače 2024.

Obrvan nakon ulaska u četvrtfinale Europske lige: ‘Ostvarili smo uspjeh samo s domaćim igračicama, što je rijedak slučaj’

U posljednjem kolu slijedi gostovanje kod Nykobinga, a u četvrtfinalu će suparnik Podravke biti njemački Thüringer ili rumunjska Dunarea

- Oglas -

Suprotno svim prognozama, Podravka Vegeta izborila je četvrtfinale EHF Europske lige kolo prije kraja, zahvaljujući domaćoj pobjedi protiv mađarskog Vaca.

– Ovim putem čestitam ne samo na ovoj pobjedi nego na svemu što su cure napravile dosad u Europskoj ligi. Na onome kako su se postavile i mi svi skupa no naglasak je naravno na njima. One su se za ovo izborile, nitko im ništa nije poklonio. Izborili smo četvrtfinale i da se malo našalim mogu čestitati i sebi jer sam konačno pobijedio Mađarice – rekao je Podravkin trener Ivica Obrvan.

U Mađarskoj je Podravka odigrala neriješeno, potom je svladala Nykobing i Storhamar u Koprivnici, da bi izgubila u Norveškoj prošle nedjelje. Prvi put imale su Koprivničanke pritisak, ali izdržale su i zasluženo slave.

- Oglas -

– Bila je ovo teška utakmica, puno teža nego ona gore. Ovom se utakmicom puno toga dobivalo. Imali smo nešto lošiji početak, a nakon toga stabilizacija i veći dio prvog poluvremena bila je dobra igra i imali smo prednost pa nakon toga u prvoj polovici drugog dijela, prednost od šest pogodaka. Malo je opet bilo nervoze, promašenih zicera i izglednih šansi i utakmica se unervozila, ali niti jednog trenutka nije bila u pitanju. Sve je bilo pod kontrolom u jednom suženom rosteru, bez Tine Barišić smo iznijeli teret jedne apsolutno zaslužene pobjede i cijelom klubu bih čestitao, svima koji su dosad sudjelovali u ovom uspjehu. Moram naglasiti da je uspjeh ostvaren isključivo s domaćim igračicama što je rijedak slučaj i ne pamtim da se tako skoro dogodio – dodao je Obrvan.

Šimara i Obrvan
Andrea Šimara i Ivica Obrvan // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Kazao je kako je tjedan potrajao poput vječnosti.

– Bio je ovo dugačak tjedan kao 20 dana. Svaki dan smo imali dobru pripremu, trening, dobar video i onda to izgleda kao cijela vječnost. Vidio sam jučer na treningu da su cure pogubljene i da je koncentracija padala u iščekivanju te utakmice. Važna utakmica koja je nosila pritisak i bile su cure pripremljene na to, ali bez obzira na to, ako ti nisi kadar sprovesti sve dogovoreno u djelo onda sve pada u vodu. One su većinu toga što smo se dogovorili sprovele u djelo i bila je sjajna obrana. Bile su vratarke, pogotovo Lucija u prvom poluvremenu u dobrom izdanju. Napravili smo u jednoj važnoj utakmici sve preduvjete da pobijedimo, a jedna tako važna utakmica nosi i greške kakvih je bilo i danas, što je očekivano.

U posljednjem kolu slijedi gostovanje kod Nykobinga, a u četvrtfinalu će suparnik Podravke biti njemački Thüringer ili rumunjska Dunarea.

– Kakav bih ja bio trener kada bih rekao da idemo tamo na izlet. U srijedu imamo utakmicu u Sesvetama i vraćamo se u Koprivnicu, pa u petak ponovno putujemo. Utakmica osim prestiža ne donosi ništa, ali cure moraju shvatiti da je moraju odigrati za sebe i za prezentaciju igre, a ne da shvatimo sad je gotovo pa što bude. Nastojat ćemo odigrati maksimalno fokusirano da budemo zadovoljni nakon te utakmice – zaključio je Ivica Obrvan, stručnjak koji u Koprivnici radi odličan posao.

- Oglas -

Standings provided by Sofascore
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti