Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Očekuje nas posebna regulacija željezničkog prometa na nekoliko dionica zbog radova

Ispričavamo se putnicima zbog mogućih kašnjenja i molimo ih za strpljenje te da redovito provjeravaju rubriku 'Radovi na mreži', priopćili su iz HŽ Infrstrukture

- Oglas -

Iz HŽ Infrastrukture upravo je stigla obavijest o posebnoj regulaciji željezničkog prometa na nekoliko dionica zbog radova.

Zbog izvođenja radova na trenutačno najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u Hrvatskoj, a riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica, od 20. svibnja u 23 sata do 27. svibnja u 23 sata za promet se zatvara pružna dionica Križevci – Botovo. Također se za promet zatvara dionica između kolodvora Dugo Selo i Vrbovec od 24. svibnja u 0.10 sati do 26. svibnja u 18.50 sati zbog radova na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge M201 na dionici Dugo Selo – Križevci.

U tim razdobljima putnike će na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno, Vrbovec – Koprivnica, Križevci – Koprivnica – Kloštar i obratno, Gyekenyes – Koprivnica i obratno, Koprivnica – Dugo Selo i obratno, Dugo Selo – Vrbovec i obratno te Križevci – Dugo Selo umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu koji se nalazi ovdje.

- Oglas -

Popis vlakova koji neće voziti od 21. do 27. svibnja na relacijama Križevci – Zagreb Glavni kolodvor, Križevci – Vrbovec te Dugo Selo – Zagreb Glavni kolodvor i obratno nalazi se ovdje.

Navedeni će radovi utjecati i na željeznički promet na drugim dionicama pa će tako zbog prometa teretnih vlakova (koji inače prometuju preko Koprivnice) putnike prevoziti autobusi od 21. do 23. svibnja te 27. svibnja na relacijama Bjelovar – Gradec stajalište, Gradec stajalište – Kloštar, Kloštar – Sveti Ivan Žabno, Sveti Ivan Žabno – Bjelovar, Pitomača – Bjelovar, Kloštar – Bjelovar i obratno, Varaždin – Koprivnica i obratno, Varaždin – Mala Subotica i obratno te Varaždin – Kotoriba i obratno prema rasporedu koji se nalazi ovdje.

“Ispričavamo se putnicima zbog mogućih kašnjenja i molimo ih za strpljenje te da redovito provjeravaju rubriku ‘Radovi na mreži’ na internetskoj stranici https://www.hzinfra.hr/.

Radovi se izvode kako bi se promet preusmjerio na novi kolosijek između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar, odnosno u promet će biti pušteno još 5,7 kilometara novoizgrađene pruge. Izvodit će se i završni radovi ugradnje skretnica i izgradnje preostalog dijela kolosijeka u kolodvoru Novo Drnje, a između Dugog Sela i Vrbovca radit će se na pothodniku Božjakovina”, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Planirani završetak svih radova na oba projekta je kraj 2025. godine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti